Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Нови мерки за безопасност на трафопостове в жилищни сгради

11.12.2012   |   Инвестиции
 

Нови мерки за безопасност на трафопостовете в жилищни сгради обяви на работна среща в Бургас министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Мерките предвиждат на всички трансформатори с цялостно напълване, херметичен тип, да се монтират предпазни клапани съгласно техническата спецификация на завода производител. Монтажът на предпазните клапани трябва да започне от трафопостовете, разположени в жилищни и обществени сгради. Съоръжения без нивомери за масло и без предпазни клапани - за трансформаторите с цялостно напълване, няма да могат да бъдат въвеждани в експлоатация.

Министър Добрев каза, че има готовност за въвеждането на промените в подзаконовите актове, така че да станат факт до края на тази година. В предложенията е залегнало да се ревизират и вентилационните отвори на всички трафопостове, както и да се регламентира изискването вентилационните отвори на трафопостовете в жилищни сгради да се изграждат така, че да осигуряват директен въздухообмен с атмосферата.

Най-голям интерес предизвика предложението на министър Добрев за монтирането на допълнителни защити и изключватели, които да прекъсват работата на трансформатора при понижаване на нивото на маслото, повишаване на налягането и температурата и образуването на газ.

Кметът на Бургас Димитър Николов представи резултатите от назначената проверка на всичките 43 вградени трафопоста в община Бургас. Най-честите констатирани отклонения от нормата са свързани именно с ниско ниво на масло, остарели трафомашини и влага в помещенията, породена от липсата на вентилация. Междувременно в града предстои изнасянето на няколко вградени трафопоста от жилищни сгради навън, след като общината осигури терени в непосредствена близост.

Според кмета местната администрация се сблъсква с трудности при желанието за изваждането на трафопостове от жилищни сгради, като главна причина за това се оказва Законът за устройство на територията. Народните представители Димитър Бойчев и Иван Вълков припомниха, че в Народното събрание вече са внесени предложения за промени в закона.

От EVN заявиха, че досега са инвестирали 100 млн. лв. в обновяване на системата си в Бургаска област. Представителите на дружеството поеха ангажимент вече да не монтират трафопостове в жилищни сгради. Според тях идеята за монтирането на допълнителни датчици е добра и компанията ще работи в тази насока.

     
Източник: Агенция Фокус; снимка:rgbstock.com

Ключови думи: трофопостове   клапи   нивомери   EVN  

Област: Инвестиции  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...