Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Правила и добри практики за наблюдение за качеството на напрежението

16.01.2013   |   Бизнес
 

Съветът на европейските енергийни регулатори (CEER) публикува Правила и добри практики за изпълнение и използване на системи за наблюдение качеството на напрежението за регулаторни нужди, съобщи Институтът за енергиен мениджмънт (ЕМИ).
 
Документът прави оценка на съществуващите в момента системи за наблюдение в страните членки на ЕС и на Енергийната общност. На база на резултатите от тази оценка са изведени пакет от добри практики и препоръки към регулаторите и преносните оператори във връзка с техните задължения за наблюдение на качеството на напрежението на електрическата енергия.
 
Ето някои от публикуваните препоръки:

Програмите за наблюдение са съществен елемент за регулиране на качеството на напрежението. Качеството на напрежението е основен елемент от предлаганите от мрежовите оператори услуги за потребителите. В тази връзка операторите следва да бъдат максимално прозрачни по отношение на нивото на качество, което те предлагат. Програмите за мониторинг са основен източник на информация и прозрачност.

Трябва да се използват всички налични възможности за прилагане на системи за наблюдение, като тяхната структура следва да бъде създадена чрез сътрудничество между всички заинтересовани страни, включително регулаторни органи и мрежови оператори.     

Програмите за наблюдение на качеството трябва да бъдат финансирани чрез мрежовите тарифи.

Резултатите от системите за наблюдение следва да бъдат представяни публично на регулярна база, не по-малко от веднъж годишно. Резултатите могат да се публикуват както от регулаторните органи, така и от мрежовите оператори – самостоятелно или като част от подобни национални доклади свързани с доставките и качеството на електроенергията.

Методите и системите за наблюдение в страните следва да се хармонизират, така че резултатите от тях да бъдат сравними и да съдържат достатъчно информация за нуждите на заинтересованите страни.

Целият документ може да прочетете в сайта на CEER.

     
Източник: ЕМИ; снимка:CEER

Ключови думи: електроенергийна мрежа   електроенергийни оператори   системи за наблюдение на напрежението  

Област: Бизнес  

ВиВ Изоматик
Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...