Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Нова наредба за изискванията за контрол и приемане на електромонтажни работи

18.12.2017   |   Проекти
 

Министерски съвет публикува за обществено обсъждане проект на Наредба за технически правила и нормативи за контрол и приемане на електромонтажни работи, която ще отмени досегашната Наредба № 3 от 2007 г. Основен мотив за разработването на нормативния акт е обновената през последните години система от европейски хармонизиращи документи HD 60364 "Електрически уредби за ниско напрежение" и въвеждането на нови изисквания към техническите средства за контрол на извършваните електромонтажни работи, пряко свързани с безопасността и надеждността на електрическите уредби.

Наредбата регламентира изискванията към средствата за контрол на параметри при електромонтажни работи в процеса на изграждане, приемане и поддържане на електрически уредби и електропроводи, за провеждане и документиране на проверките на основните показатели за безопасност на електрическите уредби за ниско напрежение, свързани с електромонтажни работи и др.

Проектът на наредбата може да намерите тук.

     
Източник: МС; снимка: Dreamstime

Ключови думи: МС   електромонтажни работи  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящоОбяви за работаРеализации
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...