Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

HD шкафовете на Rittal изпълняват всички изисквания на хранително-вкусовата промишленост

 

В хранително-вкусовата промишленост хигиената и гладкото функциониране на производствените системи са абсолютно задължителни. Това важи с особена сила за голяма кланица като Compaxo в Нидерландия, която преработва около 35 000 прасета всяка седмица. За да спази изискванията за висока хигиена и безпроблемно функциониране на оборудването, Compaxo разчита изключително на таблата и шкафовете на Rittal. Те предлагат стабилна защита на електронните компоненти и се отличават с хигиенен дизайн, подходящ за всички области на производство.
 
Хигиенният дизайн (HD) е от съществено значение за продуктите, използвани в хранително-вкусовата промишленост. Той се основава на много специфични принципи. Например, всички повърхности и части трябва да се почистват лесно. Освен това има и други функции, които гарантират чистотата в производството – така например, HD таблата на Rittal имат всестранно силиконово уплътнение, което може лесно да се сменя и е оцветено в синьо, което гарантира, че ако някоя част от уплътнението се счупи, потенциално замърсявайки храната, тя може лесно да бъде открита и отстранена. Пантите на корпуса са разположени под уплътнението, което опростява външното почистване. Специално проектираните капачки от неръждаема стомана допълнително подпомагат ефективната и надеждна хигиена. Горните страни на таблата са наклонени под 30°, което помага на течностите да се оттичат лесно и обезкуражава служителите да поставят нежелани предмети.
 
HD таблата на Rittal отговарят на всички европейски стандарти и разпоредби, които се отнасят за хранително-вкусовата промишленост. "Всичко е лесно за почистване. А степента на защита IPX9 ефективно предотвратява проникването на влага, което означава, че нашите системи работят по-надеждно", споделя Марко Нейенхуис от технологичния отдел на Compaxo.
 
Тестовете за херметичност се извършват в акредитираната лаборатория на Rittal, където корпусите се подлагат на тест с 80°C вода под високо налягане. Интелигентно проектираните повърхности гарантират не само изключително бързо почистване, но и използване на по-малко почистващи препарати. "Нещо повече, ние спестяваме време и енергия и свеждаме до минимум въглеродния си отпечатък", допълва Нейенхуис.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ритал ЕООД
София 1592
бул. Искърско шосе 7, жк. Дружба-1
Търговски комплекс Европа
Tел.: +359 (2) 4390550, 889 0055, 889 0056
Факс:+359 (2) 4390659
Е-mail: office@rittal.bg
http://www.rittal.bg/

     
Източник: Rittal България

Ключови думи: Rittal   Ритал   HD   табла   шкафове   хранително-вкусова промишленост  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...