Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Lapp създаде нова серия малки конектори с помощта на цифров двойник

21.03.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В редица индустриални сектори се търсят все по-компактни решения, зоните за асемблиране стават все по-малки и необходимостта от присъединяване расте. Серията конектори EPIC POWER M12 на Lapp, проектирана с помощта на цифров двойник, отговаря на всички тези изисквания, посочват от ВиВ Изоматик, официален представител на фирмата в България.
 
При решенията за автоматизация безпрепятственият пренос на данни, както и надеждното захранване на отделните компоненти са от изключителна важност. Profinet решенията изцяло разчитат на стандартизирани M12L конектори. "Предходното поколение конектори M12 бяха много близо до границите на възможното. Сега ние отново проверихме всички регулиращи винтове, за да постигнем най-добрите възможни резултати. Без използването на проектиране с цифров двойник, това нямаше да е възможно", посочи Мартин Гусерле, ръководител EPIC конектори в Lapp.
 
В процеса на разработване се прави симулация на техническите характеристики на конекторите с помощта на виртуални модели. Двете серии M12K за пренос на енергия до 630 V/12 A и M12L за пренос на до 60 V/16 A преминават виртуално през всички етапи преди бъдат изработени първите модели с 3D принтер. Това означава, че границата на възможностите за осигуряване на захранване с все по-малки конектори първо са били анализирани виртуално и след това е преминато към първите прототипи и серийно производство. В резултат се постигат значително по-малки размери при подобрен пренос на енергия.
 
Новите конектори са подходящи за приложения като колаборативни роботи, автоматизирани превозни средства (AGV) и Profinet I/O модули.
 
Lapp ще представи новите конектори EPIC POWER M12 на Хановерски панаир 2022.

     
Източник: ВиВ Изоматик

Ключови думи: ВиВ Изоматик   ViV Isomatic   Lapp   EPIC POWER M12   конектори   Хановерски панаир  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...