Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Schneider Electric доставя необходимото оборудване за модернизацията на електроразпределителната мрежа на Сърбия

21.07.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Schneider Electric сключи договор за доставката на цялото необходимо електрооборудване средно напрежение и софтуер за управление на мрежата за модернизацията на националната електроразпределителна мрежа на Сърбия. Проектът цели подобряване на надеждността на мрежата, намаляване на прекъсванията и тяхната продължителност.

Реализацията на проекта ще подобри качеството на електроснабдяването и съответно услугите, предоставяни от сръбския системен енергиен оператор Elektrodistribucija Srbije (EDS) и клиентите му, посочват от Schneider Electric.

"Сигурна съм, че новата инвестиция в модернизацията на електроразпределителната ни мрежа в размер на 140 млн. евро ще подобри електроснабдяването на нашите граждани, както и на бизнеса, и значително ще намали загубите по мрежата с няколко милиона евро на година", заяви сръбският премиер Ана Бърнабич.

Schneider Electric има свързаните продукти, софтуера и опита, за да модернизира, автоматизира и трансформира цялата мрежа средно напрежение на Сърбия. "Дигитализираните мрежи на бъдещето подобряват енергийната ефективност, ускоряват интеграцията на възобновяемите енергийни източници, балансират търсенето и предлагането на енергия и спомагат за зеления енергиен преход", коментират от компанията.

"Горд съм, че Schneider Electric ще помогне на Сърбия да постигне своите цели за модернизиране на мрежата и ще подкрепи зеления й енергиен преход", заяви Гари Лоурънс, президент Енергетика и мрежи в Schneider Electric.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   електроразпределение   оборудване средно напрежение  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...