Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ABB получи финансиране от 500 млн. евро за изследователски проекти в сферата на електрификацията

27.11.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

ABB съобщи, че си е осигурила финансиране в размер на 500 млн. евро от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за изследователски и развойни проекти в сферата на електрификацията.

Световното потребление на електричество нараства 10 пъти по-бързо в сравнение с другите енергийни ресурси. На този фон ABB планира да използва финансирането за проектиране и развитие на следващо поколение електрооборудване като прекъсвачи, разпределителни уредби и технологии, които повишават сградната ефективност и автоматизация.

Решенията на ABB традиционно се използват в търговски сгради, индустриална дейност и микромрежи. С финансирането ще бъдат подкрепени изследователски и развойни проекти в Германия, Италия, Чехия, Финландия, Норвегия, Полша, Швейцария и други европейски държави.

"Заемът за ABB подкрепя компания с дълга история в разработването на електрооборудване и ангажирана в промотирането на практични решения, които правят икономиката на Европа по-зелена. Изследователската дейност на ABB ще помогне за захранването на домове, заводи и транспорт с източници на чиста енергия и това е важно, ако искаме да предпазим планетата от допълнително затопляне", коментира Амброаз Файол, вицепрезидент Околна среда и опазване на климата в ЕИБ.

За ABB изследователската и развойна дейност е от ключово значение за развитието и комерсиализирането на технологии от стратегическо значение за бъдещия растеж на компанията, се посочва в официалното съобщение на ABB. Всяка година компанията инвестира значителен дял от приходите си в изследователска и развойна дейност. През 2022 г. сумата възлиза на 1,166 млрд. щатски долара или приблизително 4% от консолидираните приходи.

Около 7500 са служителите на ABB, ангажирани с изследователска и развойна дейност по света. Компанията си сътрудничи с множество университети и изследователски организации в Европа и света и стартиращи предприятия.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   ЕИБ   електрификация   електрооборудване  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Бизнес форум ЕЛЕКТРОИНДУСТРИЯ 2024
Light+Building 2024
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...