Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Инструментите, без които електротехниците не могат

Типичен работен ден за един електротехник включва посещението на няколко обекта. Понякога служебният ван е неговият офис. И тъй като ефективността е от ключово значение, той винаги трябва да има под ръка инструментите, от които има нужда. Основният пакет от инструменти не се променя през годините, но пространството в багажника на колата или кутията за инструменти е все така ограничено, което налага избора на компактни и многофункционални инструменти.
 
Работата на електротехника изисква съсредоточеност и внимание към детайла. Затова служебният ван и всичко наоколо трябва да бъде правилно организирано, така че електротехникът да може изцяло да се концентрира върху работата. Подреденият ван и напълно оборудвана кутия за инструменти под ръка гарантират спокойствие и помагат за безпроблемното и ефективно изпълнение на работните задачи.
 
В помощ на електротехниците Klauke представя списък на основните инструменти, които всеки професионалист трябва да има във вана си.

Инструменти за зачистване на изолация на кабели и проводници

Всички инструменти за зачистване на изолация на кабели и проводници на Klauke са леки, ергономични и с дълъг експлоатационен живот. Klauke K43/2U е подходящ за кабели със сечение 4 – 16 mm2 за приложения в машини, вятърни паркове, роботика, електромобилност, корабостроене, жп инфраструктура и транспорт. Klauke K43/3 е подходящ за кабели със сечение 0,03 – 16 mm2 и идеален за оголване без повреди на плътни и финожилни проводници с PVC.
 

VDE клещи и резачки

Всички ръчни инструменти на Klauke са проектирани да осигурят безопасна и надеждна работа. Фирмата предлага богат избор от VDE клещи, комбинирани клещи и ножове. Те са подходящи за срязване на меки жици като медни и алуминиеви, средно твърда тел като пирони, телени гвоздей и твърди проводници като кабели и стоманени жици.
 

Кабелни обувки, конектори и накрайници

Благодарение на подхода на Kluake електротехниците могат да са сигурни, че свързването ще издържи всякакво натоварване. Те могат да избират сред впечатляваща гама от тръбни и притискащикабелни обувки, клеми без запояване и проводници с различни размери и материали, подходящи за много широк спектър от приложения. Освен това Klauke предлага кабелни накрайници за фини и суперфини проводници.
 

Инструменти за кримпване

Независимо дали предпочитате механични или хидравлични кримпващи инструменти с батерийно захранване, Klauke може да предложи широка гама от иновативни решения, гарантиращи висококачествени резултати по всяко време. Хидравличният Klauke EK WF 120 ML (6 – 120 mm2) осигурява брилянтно квадратно пресоване и не изисква смяна на кримпващите матрици. Подходящ е за (изолирани) кабелни накрайници и (изолирани) двойни кабелни накрайници. Хидравличният EK 30 ID ML (6 – 120 mm2) е отлично пригоден за плътни проводници, особено за финожилни проводници според DIN VDE 60228.
 

Режещи инструменти

Без значение от какъв материал или с какъв диаметър е кабелът, който искате да срежете, режещите инструменти на Klauke гарантират, че това ще бъде извършено лесно, бързо и безопасно. Независимо дали ще изберете механичен или хидравличен инструмент, успехът е гарантиран.
 

Универсални инструменти

Ако искате инструмент за няколко приложения, универсалните решения на Klauke са точно за Вас. Новият Klauke Micro с иновативна PowerSense функция комбинира преимуществата на механични кримпващи клещи K 507 WF с удобството на хидравличен кримпващ инструмент с батерийно захранване. Всички функции на Klauke Micro се управляват само с един бутон. Инструментът има няколко накрайника за различни типове кабели, кабелни накрайници и проводници с различно сечение.
 

И накрая, но не на последно място, никога не бива да се забравя, че освен висококачествените инструменти, безопасността е топ приоритет. На обект винаги трябва да се следи за безопасността. Носенето на лични предпазни средства и предвиждането на евентуални рискове от инциденти са задължителни.
 
За повече информация за професионалните инструменти на Klauke можете да се обърнете към екипа на ВиВ Изоматик – официален представител на Klauke у нас. Компанията присъства успешно на българския пазар вече над 30 години.

 

 

 

 

 

 

 

 

ВиВ Изоматик
София 1680
ул. Пирин 40А
Тел.: 02 958 3111; 02 958 6340; 02 439 0509; 02 439 0510
Факс: 02 958 2270
Е-mail: office@viv-isomatic.com
www.viv-isomatic.com

     
Източник: ВиВ Изоматик; Снимка: Dreamstime; Klauke

Ключови думи: ВиВ Изоматик   ViV Isomatic   Klauke   инструменти   кримпване   кабели  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...