Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Rittal пуска ново поколение вентилаторно-филтърни устройства с функция за аварийно охлаждане

12.02.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Rittal обяви ново поколение вентилаторно-филтърни устройства Blue e+ с функция за аварийно охлаждане и други функционалности, насочени към интелигентен контрол на климата. Функцията за аварийно охлаждане се активира при неочаквано повишаване на температурата в шкафа. Това предпазва компонентите от прегряване и съответно елиминира риска от спиране на системата и свързаните с това разходи.
 
"Вентилаторно-филтърните устройства са популярно и рентабилно решение навсякъде, където околният въздух може да се използва за регулиране на температурата в даден шкаф. Това ги прави и най-честият избор за климатичен контрол в шкафовете", посочват от фирмата.

Работата без инструменти спестява време

Новото поколение вентилаторно-филтърни устройства Blue e+ се монтират без инструменти и не изискват поддръжка. Механичните им компоненти са изцяло обновени. Захващащите монтажни кукички и механизмът за смяна на филтъра функционират още по-гладко от преди. Ламелите на решетката вече са разположени вертикално, посочват от Rittal.
 
В новата версия са запазени доказани функционалности като лесно обръщане на посоката на въздушния поток и гъвкаво позициониране на захранващата клема, като от фирмата подчертават, че всички промени са реализирани, без да се намалява степента на защита.

Интелигентност, събрана в минимално пространство

Вентилаторно-филтърните модули Blue e+ се предлагат в пет размера, покриващи осем класа на производителност от 20 m³/h до 1160 m³/h въздушен поток.
 
Моделите за променлив/постоянен ток отговарят на всички основни изисквания, а за приложения, които поставят специални изисквания към електромагнитната защита на шкафовете, се предлага вариант в съответствие с Директивата за електромагнитна съвместимост. Технологията позволява управление на скоростта и наблюдение на вентилатора чрез аналогов интерфейс. Регулирането на температурата се адаптира към действителните условия – интелигентна функция, която пести енергия и удължава експлоатационния живот, посочват от Rittal и допълват, че новото поколение устройства предлага и допълнителни предимства, като например широк диапазон на захранване (100 – 240 V) и интерфейс ModBus за мониторинг, управление и алармени функции.

Пълен контрол чрез интерфейс IoT

Интегрираните чрез интерфейса Rittal IoT вентилатори предоставят информация за състоянието, използването на капацитета, работните часове и потреблението на енергия. По този начин при поставяне на няколко шкафа близо един до друг точният източник на критично натрупване на топлина може да се открие и чрез информацията, подадена от съответния вентилатор.


 
Операторът е информиран и функцията за аварийно охлаждане на вентилаторно-филтърния блок се активира веднага, щом температурата надвиши праговата стойност на алармата. Увеличаването на скоростта на вентилатора, а по този начин на въздушния поток забавя възможното прегряване. Вентилаторът се връща към нормалния си работен режим веднага, щом температурата спадне под праговата стойност.

По-дълги сервизни интервали

Новото поколение вентилаторно-филтърни устройства Blue e+ осигурява по-дълги сервизни интервали. Функцията за автоматично почистване на филтъра издухва праховите частици от филтъра няколко пъти дневно. Операторите могат също така да задават период на работа, на базата на който се показва оставащото време до следващата смяна на филтъра. Функцията работи на същия принцип, като този при индикатора за оставащото гориво в моторните превозни средства. Това улеснява планирането на поддръжката, което пести време и разходи, обясняват от Rittal.
 
Що се отнася до основната задача на вентилаторно-филтърния модул, а именно максимално задържане на частиците, като в същото време се пропуска възможно най-много въздух, Rittal поставя нови стандарти със своите плисирани филтри. Благодарение на плисетата повърхността е шест пъти по-голяма, пропускателната способност на въздуха се увеличава с 40%, а интервалите за поддръжка могат да се удвоят или дори утроят в зависимост от приложението.

     
Източник: Ритал

Ключови думи: Ритал   Rittal   Blue e+   шкафове   климатизация   охлаждане  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...