Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Schneider Electric получи сертификат за приоритетна инвестиция за проект за нов завод за електрообурдване в Пловдив

01.03.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Schneider Electric България получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) от министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева за проекта "Фабрика за асемблиране на ел. продукти ниско напрежение". Инвестицията е в размер на 107 млн. лв. и се предвижда да създаде 110 нови работни места. Проектът ще се реализира в Пловдив.

В рамките на проекта ще бъде изградена нова производствена база, в която ще бъдат внедрени последен клас технологии и ново оборудване, ще се използват въглеродно неутрални строителни материали и възобновяеми енергийни източници.

Във фабриката в Пловдив ще се асемблират, тестват и опаковат прекъсвачи и други електропродукти ниско напрежение. Предвижда се внедряване на последен клас софтуерни технологии, индустриални автоматизация, възобновяеми източници на енергия и др. Крайната цел е реализацията на "умна производствена сграда" със сертификат Smart factory, съгласно глобалните вътрешни стандарти на Schneider Electric за покриване на критериите за платинен LEED сертификат, и стандарт Advanced Lighthouse на Световния икономически форум, с който съоръжението ще се превърне в първата от този вид производствена сграда в Централна и Югоизточна Европа.

На официалното връчване на сертификата по ЗНИ присъстваха и изпълнителният директор на Тракия икономическа зона (ТИЗ) Пламен Панчев и директорът на дирекция "Насърчителни мерки и проекти" в МИР Елена Пищовколева.

     
Източник: МИР

Ключови думи: МИР   ЗНИ   Schneider Electric   Шнайдер Електрик   прекъсвачи  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...