Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Кои са факторите, движещи пазара на оборудване за ел. защита

17.06.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Световният пазар на оборудване за ел. защита има потенциала да нарасне до 782,4 млн. щатски долара от 2024 до 2028 г., сочи нов анализ на Technavio. Очаква се средният годишен темп на растеж на пазара да бъде 3,6%. Като основни фактори за развитието му се очертават растящото търсене на електрозахранване и увеличаващият се дял на жените в работната сила. Високите цени на модерното защитно оборудване обаче поставя някои предизвикателства.
 
Все повече жени работят в индустрията – от производството, през строителството, земеделието и минното дело до борбата с пожарите, и това води до увеличение на търсенето на подходящо защитно оборудване. Доставчиците реагират, като произвеждат оборудване, което е специално проектирано за жени от ергономична гледна точка така, че да пасва по форма и размер.
 
Друг важен фактор, обуславящ ръста на пазара на оборудване за ел. защита, е желанието да се осигури високо ниво на безопасност в редица индустриални сектори. Продукти, като прекъсвачи, предпазители и защити от пренапрежение, придобиват все по-голямо значение, тъй като технологиите се развиват и захранващите системи стават по-сложни.


 
Търсенето на регулатори на напрежението и трансформатори също е високо с оглед на стремежа да се осигури постоянно електрозахранване. Освен това, смарт технологиите стимулират развитието на интелигентно оборудване за ел. защита, което осигурява мониторинг в реално време и възможности за автоматична реакция. Пазарът се очаква да продължи да расте, тъй като безопасността и ефективността са сред приоритетите на промишлените сектори.
 
Предизвикателствата на пазара включват:

  • Високи разходи, свързани с развитието на модерни технологии, строгите регулации за безопасност, скъпите материали. Технологични постижения като мониторингът в реално време и интелигентните сензори увеличават производствените цени. Съответствието със стандартите за безопасност добавя разходи за тестване, сертифициране и документация. Специализираното оборудване запълва пазарни ниши, което води до по-високи разходи за един брой и използване на материали с много добри характеристики;
  • Безопасност и съответствие – опасности като пожари, токови удари и електрическа дъга, изискват ефективни решения. Необходими са постоянни иновации заради новите технологии и приложения. Друго предизвикателство е сложният регулаторен пейзаж, който е различен в зависимост от региона и индустрията;
  • Процесите по доставките също могат да бъдат бавни и сложни, което се отразява на сроковете за изпълнение на проектите. Освен това, разходите за защитно оборудване може да са значителни, което прави достъпността им сериозен проблем за много компании. За да се справят с това предизвикателство, доставчиците на защитно ел. оборудване трябва да се фокусират върху доставянето на надеждни, изгодни и лесни за внедряване решения, които отговарят на променящите се изисквания на потребителите.

 
Конкретно в производствения сектор използването на оборудване за ел. защита е важно за обезопасяването на електроинсталациите и персонала от потенциални опасности. Водещите компании в този сектор са Siemens, Schneider Electric и ABB. Оборудването включва прекъсвачи, предпазители, арестори и релета. Тези устройства осигуряват надеждността на електрическата система и предпазват от пожар, прекъсване на захранването и токови удари. Растежът на пазара се стимулира от все по-голямата индустриализация, растящото електропотребление и строгите регулации.

     
Източник: Technavio; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Technavio   Siemens   Schneider Electric   ABB   защитно оборудване  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...