Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Lapp модернизира дизайна и оптимизира производството на правоъгълните конектори EPIC

24.06.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Lapp представи изцяло обновена версия – по-елегантна, по-лесна за хващане и много по-евтина – на правоъгълните конектори EPIC. Подобренията са резултат от промени в дизайна на корпуса на конекторите, с помощта на които Lapp предлага ефективно решение на предизвикателствата на пазара и се позиционира наравно сконкурентите, посочват от компанията.
 
Предходният дизайн на правоъгълните конектори от сериите HB и HA на EPIC е от 60-те години на миналия век, като той се отличава с базова геометрия и съответно, с доста четвъртити линии. Същевременно производственият процес бе сложен заради използването на различни доставчици и инструменти. "С цял пакет от мерки искаме да впечатлим клиентите си отново с EPIC и вярваме, че в бъдеще те отново ще поръчват всичко от едно място – не само кабели, но и подходящите конектори", коментира Мартин Хофман Виченте, отговорен продуктов мениджър в Lapp.

Новият дизайн

Първо, дизайнът е освежен от индустриален дизайнер и собствения развоен екип на Lapp. Предните и задните ъгли са загладени и са прокарани по-дълбоки ребра от предните страни. Така правоъгълният конектор става по-лесен за използване и се предотвратява рискът от изпускането му при монтаж, когато например техникът е с омаслени пръсти. Вместо логото на EPIC, на двете предни страни на корпуса стои логото на Lapp, за да се демонстрира по-ясно принадлежността към марката Lapp. Функционалните повърхности – отворите за вкарване на кабелите и болтовете, са непроменени, както и прахово боядисаният лят алуминиев материал.

Оптимизирана верига от доставчици и нови инструменти

Системата от доставчици също е оптимизирана. Преди компанията използва няколко различни доставчици за необработени гилзи, покрития и нишки. Сега всичко се доставя от един източник на Lapp за финалния етап на производството, в който единствено се пробиват входовете за кабелите и се поставят болтовете.
 
За този последен производствен процес заводът в Щутгарт произвежда нови инструменти, които работят още по-бързо, по-гъвкаво и съответно по-ефективно. "Производството в Щутгарт гарантира качество по всяко време", посочи Мартин Хофман Виченте. Разбира се, новата версия на правоъгълните конектори EPIC е съвместима с други производители и може напълно да замени по-стари приложения и конкурентни продукти.

Кога ще се появят на пазара

Lapp планира да пусне първите бройки правоъгълни корпуси за конектори HB-16 EPIC през лятото. Целите серии HB и HA ще преминат към новия дизайн в края на 2024 г. Същевременно, компанията планира да ревизира портфолиото си, за да може в бъдеще да се предлагат отделно като аксесоари, осигурявайки повече гъвкавост на клиентите.
 
Официален представител на Lapp у нас е фирма ВиВ Изоматик – компания с над 30-годишен опит на българския пазар.

     
Източник: ВиВ Изоматик

Ключови думи: ВиВ Изоматик   ViV Isomatic   Lapp   EPIC   правоъгълни конектори  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...