Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Ovonic Battery Company се присъедини към BASF

28.02.2012   |   Бизнес
 

Наскоро BASF придоби американската компания Ovonic Battery Company. Сделката осигурява на BASF пряка лидерска позиция в технологията за производство на NiMH батерии, както и дълготрайни търговски връзки с големите производители на батерии в световен план. Американската компания е световен лидер в производството на никел-металхидридни (NiMH) батерии, включително в производството на съвременни катодни материали за този тип батерии и разполага с изследователски център за иновативни материали за батерии в град Трой, щата Мичиган.

Ovonic изобретява технологията за производство на NiMH батерии във вида, в който се използва днес и притежава американско патентно портфолио 97 U.S., както и международни патенти и патентни приложения в тази област. Понастоящем всички големи производители на NiMH батерии работят с разрешително, издадено от Ovonic.

Като част от BASF, Ovonic ще бъде управлявана от новото глобално бизнес подразделение на BASF – Battery Materials, което стартира работа на 1 януари 2012 г. с цел да интегрира настоящите и бъдещи дейности на компанията, свързани с разработването на иновативни материали за батерии, в едно опериращо звено.

Като допълнение към настоящите си дейности в разработването на електролити и катодни материали за литиево-йонни батерии, BASF проучва концепции за иновативни материали за батерии от ново поколение, включително технологии за разработването на литиево-серни батерии, които са в ранна фаза на развитие, съвместно с компанията Sion Power. В резултат от тези инициативи BASF осигурява широко покритие от технологии за производството на иновативни материали за батерии с цел да подпомогне бъдещето на електромобилите, изпълнявайки дългосрочната си цел да се наложи като водещ доставчик на функционални материали и компоненти, с които да обслужва производителите на горивни клетки и батерии из цял свят.

     
Източник: BASF

Ключови думи: придобиване   NiMH батерии   Battery Materials   литиево-серни батерии  

Област: Бизнес  

ВиВ Изоматик
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...