Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ЧЕЗ издаде наръчник „Енергиен спестовник“

26.03.2012   |   Бизнес
 

ЧЕЗ издаде наръчник „Енергиен спестовник“ и брошура, които съдържат полезни съвети за клиентите как да оптимизират консумацията на електроенергия. По този начин те ще намалят разходите си и ще ограничат изпусканите в околната среда вредни емисии. Изданието, което е илюстрирано с карикатури на Ивайло Нинов, е част от политиката на компанията за корпоративна социална отговорност и за повишаване.

Експертните изчисления сочат, че 58% от потреблението на енергия е свързано с отопление на домовете и офисите през зимата и охлаждането им през лятото, една четвърт от разходите отиват за загряване на вода, а една десета от консумацията е за осветление и за работа на малките електроуреди. В тази връзка голяма част от съветите, включени в наръчника, са насочени към повишаването на енергийната ефективност в дома и в офиса.

„Когато използваме енергията разумно, всички ние помагаме за опазването на природата, а същевременно намаляваме и личните си разходи. Освен да предлагаме решения, за нас е важно да дадем и положителен пример. Всички служители на ЧЕЗ имат заложени персонални цели за оптимизиране на консумацията на енергия, в резултат на което само за периода 2007–2010 г. бяха спестени 4 гигаватчаса енергия и горива. Надяваме се примерът на работещите в компанията да бъде последван и от нашите клиенти. Важно е да изградим изцяло нов тип поведение на потребителите в национален мащаб ”, каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

"Енергиен спестовник" ще се разпространява безплатно в Центровете за обслужване на клиенти и в офисите на партньорските организации на ЧЕЗ. Водят се разговори за разпространение на изданието и в сградите на общините на територията на Западна България.

     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   електроуреди   енергийната ефективност  

Област: Бизнес  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
ОБО Беттерманн

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбяви за работаРеализации
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...