Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ЧЕЗ започна подмяната на 90 км кабели в столицата

25.04.2012   |   Проекти
 

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ ще подмени 70 кабела от 10 кV и 20 кV, с обща дължина 90 км, към подстанция "Красно село" в София.

Полагането на новите кабели се налага поради повреди. Ремонтните дейности започнаха  на 23 април т.г. и ще продължат от 4 до 6 месеца. Дружеството ще вложи 1,8 млн. лева, благодарение на които ще бъде възстановена сигурността на електрозахранването на 46 210 абонати.

Подмяната на кабелите в "Красно село" е последният от трите етапа на възстановяване на щетите от увредени при кражби кабели в София. През миналата година ЧЕЗ подмени 57 км кабели към подстанция "Хиподрума", а в началото на тази година приключи подмяната на 78 км кабели към подстанция "Витоша".

До приключването на проекта потребителите, захранвани от подстанция "Красно село", ще бъдат с намалена сигурност на захранването. Възможно е да има смущения в електрозахранването в кварталите "Гоце Делчев", "Борово", "Бели брези", "Бъкстон" и в западните и източните части на "Манастирски ливади".

С цел възстановяване на  електрозахранването в оптимално кратки срокове в района, служителите на ЧЕЗ ще работят и в почивните дни.

През 2011 г. ЧЕЗ вложи 5,7 млн. лева за покриване на щетите от кражби и посегателства над съоръженията, или 8% от средно годишния обем на одобрените от ДКЕВР инвестиции.

     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   кабели   подстанция   електрозахранване  

Област: Проекти  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Проекти

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...