Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Компактни сензори ще извършват мониторинг на уличната електрическа мрежа

25.04.2012   |   Проекти
 

Английската компанията Sentec разработва електрически сензор, който може да бъде поместен върху 240V 600A кабели в електрическите подстанции. Целта е да се намали загубата от сривове в електрическата мрежа.

Според фирмата-производител в момента само 2% от над 500 000 електрически подстанции във Великобритания извършват мониторинг на изходната мощност.

"Средностатистическата подстанция разполага с 1MVA трансформатор, захранващ трифазни събирателни шини, с пет 600A трифазни захранващи кабели и обслужва няколкостотин домове", казват от Sentec.
 
Всеки проводник в кабелите има отделен 600A предпазител.

"От време на време те изгарят и никой не знае, че това се е случило, докато клиентите не започнат да звънят". Това е проблем за доставчиците, защото те получават глоби за прекъсвания над 3 минути.

Sentec и Selex Galileo разработват заедно системата за мониторинг GridKey, която записва състоянието на тока във всеки кабел и напреженията на всяка фаза, след което изпраща данните към доставчиците през GPRS.

Sentec е спечелила финансиране за разработката на миниатюния сензор Slimsensor, който може да се монтира около електрическите кабели. Проектът стартира през юни т. г. и ще приключи през април 2013 г.

     
Източник: Sentec

Ключови думи: електрозахранване   електрическа мрежа   сензори  

Област: Проекти  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...