Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Bosch организира презентация за новостите в адресируемите пожароизвестителни системи

06.03.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 6 март т. г. в рамките на изложението Security 2013 Bosch Системи за сигурност организираха презентация на тема "Новости в адресируемите пожароизвестителни системи на Bosch". Лектор по темата беше Павел Петров.

Презентацията започна с представянето на предимствата на новите панели за управление от адресируемите пожароизвестителни централи на компанията. Те са с цветен LCD дисплей, меню на български и възможност за изграждане на мрежа от централи по Ethernet. Акцент беше поставен именно на мрежовата свързаност по Eternet. По този начин и с вече съществуващата възможност за изграждане на мрежа от централи по CAN протокол, Bosch надхвърля изискванията на стандарта EN 54.

В рамките на събитието бяха представени детекторите от серия FAP - DO 420, в които специфичното е новата двуспектрална технология за разпознаване на пожар. Технологията гарантира много по-ранното разпознаване на истински пожар и висока устойчивост на фалшиви сработвания. Друг акцент бяха „невидимите детектори”  от серия FAP-O 520 - предназначени за вграждане в окачени тавани. Към тях се предлагат различни цветни пръстени, адаптиращи детектора към разнообразните решения в областта на интериорния дизайн.

Като новост при адресируемите сирени беше изтъкната функцията им за непрекъснато излъчване на сигнала за пожарна тревога, дори след отпадане на захранването им. Като друга новост бяха представени евакуационни светлинни сигнализатори, отговарящи на новия стандарт EN 54-23, който влезе в сила в Европа от 1 март т. г.

Изключително интересен продукт бе и новият LSNi тестер, който служи за установяване и локализиране на повреди по адресируемия LSNi контур. Той спестява изключително много време и средства при инсталацията и обслужването на пожароизвестителната система.

Пред присъстващите бяха представени и нови софтуерни инструменти за специфициране на пожароизвестителни системи.
По традиция семинарната програма приключи с томбола с награди от Bosch Електроинструменти.

Утре, 7 март, семинарната програма на компанията продължава с темата HD IP решения за видеонаблюдение на Bosch.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Bosch Системи за сигурност   пожароизвестителни системи   евакуационни светлинни сигнализатори   видеонаблюдение  

Област: Събития  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...