Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Клеми на Weidmueller с приложение в ЦЕРН

Редови електрически клеми от серия W на Weidmueller помагат за извършване на проучванията в Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), съобщават от компанията.

Изследванията в ЦЕРН включват ускоряване на протони или оловни ядра в противоположни посоки със скорост почти колкото тази на светлината в 8-километров ускорител на частици до сблъсък. Близо 800 трансформатора и дросела от Schmidbauer Transformatoren und Gerätebau осигуряват захранването. Множество отделни магнити са инсталирани в магнитния пръстен за ускоряване на частиците.

"За да се гарантира непрекъснато електрозахранване за измерванията, беше от изключително значение връзката между трансформаторите и ускорителя на частици да е ударо- и виброустойчива. Редовите електрически клеми от серия W с винтова връзка, патентована и усъвършенствана повече от 30 г., се използват за тази цел, отговаряйки на високите изисквания", обяснява Маркус Денцин, мениджър продажби Южен регион във Weidmueller.

Първото оборудване е въведено в експлоатация в края на 2018 г., допринасяйки за по-високата точност на измерванията. Още апаратура ще бъде пусната в експлоатация през т. г.

"Радваме се, че сме част от този вълнуващ проект. Това е доказателство за силното ни партньорство с Schmidbauer и демонстрира важността на технологията зад големите машини и системи. С нашата технология подпомагаме изследователите в разкриването на тайните на вселената", допълва Денцин.

     
Източник: Вайд-Бул

Ключови думи: Вайд-Бул   Weid-Bul   Weidmueller   ЦЕРН   редови клеми  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...