Electrical Bulgaria  

ЕС трябва да има 1 милион зарядни станции за електромобили до 2024 г.

12.02.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA), Европейската федерация за транспорт и околна среда (T&E) и Европейската организация на потребителите (BEUC) настояват при предстоящата ревизия на Европейската директива за разгръщането на инфраструктура за алтернативни горива Европейският съюз (ЕС) да си постави амбициозни цели за броя на зарядните станции за електромобили, които да бъдат построени във всяка една страна членка. Според трите организации ЕС трябва да има 1 милион публични станции до 2024 г. и 3 милиона до 2029 г., за да може да подкрепи растящото търсене на електромобили.

Залагането на подобни амбициозни цели също така ще даде сигурност не само на автомобилната индустрия, но и на електропреносните компании, операторите на зарядна инфраструктура и транспортните компании, се посочва в апела на трите организации. Според тях предложението ще спомогне и за създаването на 1 милион нови работни места в Европа и ще помогне на ЕС да постигне климатичните си цели.

Новите зарядни станции трябва да бъдат разпределени по държави на базата на проста и справедлива методология, която взима под внимание фактори като броя на съществуващите частни зарядни станции. Броят на публичните зарядни станции трябва да се увеличава съобразно броя на електрическите превозни средства. ЕС ще трябва да изиска и построяването на станции за бързо зареждане в градските райони, за да отговори на нуждите на собствениците на електромобили без или с малък достъп до частни зарядни станции, електрическите таксита и услугите за споделено пътуване. Необходимо е да бъдат построени и около 1000 водородни станции до 2029 г., се посочва още в апела на трите организации.

     
Източник: ACEA

Ключови думи: ACEA   BEUC   T&E   ЕС   зарядни станции   електрически автомобили   електрическа мобилност  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Light+Building 2024
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...