Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ИЕЕС-БАН проведе първата работна среща по проект BIScaps

18.10.2021   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Първата работна среща по проект "Twinning cooperation for boosting excellence in electrochemical energy storage on the platform of supercapacitors (BIScaps)", финансиран от българското Министерство на образованието и науката (МОН) по Национална програма "Европейски научни мрежи", се проведе в края на септември т.г. в Созопол.

В срещата на тема "Електродни материали за системи за съхранение на енергия. Суперкондензатори – принцип на действие, видове, приложение. Твърдотелни суперкондензатори" се включиха представители на трите партньорски организации по проект BIScaps – Института по електрохимия и енергийни системи при Българска академия на науките (ИЕЕС-БАН), италианския Национален изследователски съвет – Институт по напреднали енергийни технологии (CNR-ITAE) и испанския Национален научноизследователски съвет – Национален институт по въглеродни технологии (CSIC-INCAR).

На откриването на срещата проф. дхн Евелина Славчева, директор на ИЕЕС-БАН, изрази увереност, че интегрирането на експертните познания и възможности на трите изследователски центъра ще позволи създаването на устойчива научна мрежа и ще увеличи общата международна видимост на целия консорциум в областта на суперкондензаторите.

Ръководителят на проекта проф. д-р Антония Стоянова направи преглед на осъществените до момента дейности за постигане на целите на проекта. Тя съобщи, че през изминалите месеци учените от ИЕЕС-БАН са постигнали напредък в усъвършенстване на знанията си в областта на съхранение на енергия чрез суперкондензатори и са натрупали умения в областта на синтеза на електродни материали и тяхното структурно, морфологично и електрохимично охарактеризиране.

Тематични научни лекции изнесоха проф. Антония Стоянова от ИЕЕС-БАН, д-р Франческо Луфрано и д-р Гаетано Скуадрито от CNR-ITAE и д-р Наталия Рей от CSIC-INCAR. Млади изследователи докладваха получени експериментални резултати и споделиха предизвикателствата, пред които са се изправили през първата година на проекта.

Участниците обсъдиха и подготовката и работната програма за изпълнение на предстоящите задачи от следващия етап на проекта, когато младите изследователи от ИЕЕС-БАН ще усвояват практически умения в двата научни института в Италия и Испания.

     
Източник: ИЕЕС-БАН

Ключови думи: ИЕЕС-БАН   МОН   суперкондензатори   съхранение на енергия  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...