Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Модерен STEM център отвори врати в ПГМЕ в Бургас

16.05.2022   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕ) в Бургас откриха модерен STEM център, в който възпитаниците на училището ще придобиват професионални знания и практически умения чрез обединяване на всички изучавани специалности.

"Иновативният STEM център ще предостави на учениците на гимназията възможност да изучават и прилагат най-съвременните решения и компетентности в областта на авиационната техника, природо-математическите науки и да развиват практическите си умения и креативност. Новите и модерни роботи и тренажори, с които е оборудван центърът, са отговор на бързото развитие на технологиите и необходимостта да сме в крак с този процес", заяви на откриването кметът на Бургас Димитър Николов.

Центърът се състои от три технологични лаборатории – "Електроника и мехатроника", "Електротехника" и "Ремонт на летателни апарати", оборудвани с най-съвременна апаратура за обучение като 3D принтери за изработване на части и електронни устройства за автомобили, роботи манипулатори за симулиране работата на индустриални и промишлени роботи и уреди, проследяващи нагледно физичните процеси.

Сред най-атрактивните технологии е модерен авиосимулатор, който представлява стоманен макет на реална самолетна кабина с всички възможни навигационни уреди и апарати, на който ще се обучават учениците от специалност "Ремонт на летателни апарати". Кабината симулатор е работещ прототип и технически демонстратор, който използва Microsoft Flight Simulator за граждански симулационен полет. Към тази лаборатория има обособена и зона, от която бъдещите техници от специалността ще управляват въздушни полети, съвместно с диспечери от аналогични центрове от цял свят.

В STEM центъра учениците ще придобиват умения и навици в областта на електромонтажа и ел. инсталации, автоматизацията, мехатрониката, аеродинамиката, микропроцесорната и измервателната техника и др.

     
Източник: Община Бургас

Ключови думи: ПГМЕ   STEM център   електромонтаж   мехатроника   роботи   автоматизация  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...