Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Нов STEM център отвори врати в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Сливен

11.07.2022   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В Професионална гимназия по електротехника и електроника "Мария Складовска-Кюри" в Сливен бе открит Център за природни науки. Той е изграден по Национална програма "Изграждане на училищна STEM среда".

Сред гостите на официалното откриване бе заместник-кметът на Сливен по икономическото развитие инж. Стоян Марков. Той поздрави всички за новата придобивка, в която ще намират израз иновативните идеи на преподавателите и учениците.

От свое и от името на колегите си, партньори и приятели директорът на гимназията инж. Татяна Башева-Кънева изрази убеденост, че с общи усилия ще успеят да наложат нов образователен модел, с който да се подобри професионалната и житейска перспектива на младите хора в България.

Сред присъстващите на откриването бяха още експерти от Регионално управление по образованието – Сливен, преподаватели от Инженерно-педагогическия факултет и Колежа към Технически университет – София в Сливен, партньори, ученици и родители.

Центърът включва две лаборатории, като всяка една от тях акцентира върху определена наука, и една зала за презентации. Учениците ще имат възможност да презентират, да отдъхват и да се социализират, да работят по групи или индивидуално. Кабинетите от STEM направлението ще могат да се използват в различни сценарии, като се преконструира оборудването и обзавеждането в кътовете с мека мебел. На разположение са компютъризирани работни места с достъп до интернет и копирна техника и 3D принтер за нуждите на учебния процес.

     
Източник: Община Сливен

Ключови думи: STEM   ПГЕЕ  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...