Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Готови са критериите по процедурата за изграждане на зарядни станции по ТЕН-Т мрежата

17.05.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Готови са критериите по процедурата за изграждането на зарядни станции за леки и товарни автомобили по пътищата от Трансевропейската транспортна мрежа (ТЕН-Т) на територията на страната. Това съобщи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на заседание на Комитета за наблюдение на Програма "Транспортна свързаност", проведено на 14 май т. г. в Бургас.

Процедурата за се планира да бъде обявена през ноември 2024 г.

"За първи път в Програма "Транспортна свързаност" се излиза от рамката на първите два програмни периода и вече няма да се работи само с предварително определени проекти и бенефициенти. Това важи за двете грантови схеми за подпомагане на съществуващите интермодални оператори и за изграждане на зарядна инфраструктура за електромобили и в пристанищата", заяви министърът.

Бюджетът за зарядната инфраструктура е 92 млн. лв., от които 42,4 млн. лв. са предвидени за изграждане на станции за електромобили по магистралите и пътищата, част от ТЕН-Т мрежата. С други 49,6 млн. лв. ще бъде подпомогната зарядната инфраструктура в пристанищата за обществен транспорт.

В заседанието на Комитета участваха София Алвеш, директор на дирекция „Изграждане на административен капацитет и изпълнение на програми ІІ“ в Европейската комисия, представители на JASPERS, бенефициенти по ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г. и Програма "Транспортна свързаност" 2021 – 2027 г., както и представители на институции и неправителствени организации.

     
Източник: МТС

Ключови думи: МТС   ТЕН-Т   зарядни станции   зарадяна инфраструктура  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...