Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

AББ финализира соларните паркове в Златарица и Самоводене

27.03.2012   |   Реализации
 

AББ съобщи, че е финализирала два проекта в областта на слънчевите електроцентрали в България – Златарица и Самоводене, чиитo бенефициент е корейската SDN.

25-мегаватовият фотоволтаичен парк Златарица се намира в близост до Велико Търново. AББ е осигурила свързването на мрежата на парка към 110 kV електропроводи на националната електрическа мрежа, както и фотоволтаичните здания с цялото оборудване за парка. Подстанцията, реализирана от АББ, се базира на комплексните модули 110 kV PASS MǾ на АББ (един модул се състои от две цели трансформаторни клетки 110 kV с директен изход за свързване чрез електропроводи 110 kV).

Проектът Самоводене с мощност 21 MW беше изграден от инвеститора с приоритет. "АББ финализира проекта и проведе 72-часови изпитания преди юни 2011, с което осигури фиксирането на най-високата изкупна цена до момента за електроенергия от соларен източник в България за период от 20 години. АББ осигури свързването към електропреносната мрежа, включващо: модулна повишаваща подстанция, 110 kV въздушен електропровод и разширение на съществуващи съоръжения в мрежата 110 kV. АББ е ключовият доставчик на оборудване за фотоволтаичната част на проекта, осигурявайки сухи трансформатори с намален загуби, КРУ за 20 kV, табла ниско напрежение", обясниха от компанията.

SDN Company е в сътрудничество с АББ от 2010 г., като днес е бенефициент на технологията на АББ в областта на слънчевите електроцентрали.

     
Източник: AББ

Ключови думи: АББ   SDN   соларни паркове   фотоволтаични технологии  

Област: Реализации  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Реализации

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...