Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Завод за електрически съоръжения ЕЛИА с 10-годишен юбилей

24.10.2012   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Заводът за електрически съоръжения ЕЛИА в гр. Добрич отбеляза десет години успешно присъствие на българския пазар. „ЗЕС ЕЛИА е построен през 2002 г. с инвестиция на зелено от фирма Елиа. Работният проект на завода е изпълнен от НИПРОРУДА през 2001 г. и съгласуван технологично със Сименс, като електрооборудването е изцяло с марка Siemens, а машините - основно немско производство. Построен е върху собствен терен от 15 дка, със закрита площ 3,5 дка, обособен в три отделни халета. Заводът е газоснабден, отоплението е с инфрачервени излъчватели и цялостна климатизация. Изграждането на ЗЕС ЕЛИА в гр. Добрич се явява като продължение на традициите на града в електропроизводството. Голяма част от специалистите на бившия Комбинат за апаратура високо напрежение станаха гръбнак на новите производствени и конструкторски екипи в ЗЕС ЕЛИА”, разказват от компанията.

„Официалното откриване на завода стана на 29 октомври 2002 г. от Нейно превъзходителство посланичката на Германия в България госпожа Урсула Зайлер. Присъстваха зам. министрите на енергетиката и икономиката, областните управители и кметовете на гр. Варна и Добрич, управителят на Сименс - България и др. От този ден са минали точно 10 години.

Основното производство в завода е подчинено на идеята за модернизация на енергетиката в България. Произвеждат се главно енергийни съоръжения СН и такива за изпълнение на ретрофит, както и всички съоръжения в областта на НН за тежки индустриални и инфраструктурни обекти”, допълват те.

В момента в завода работят 65 специалиста с висше и средно техническо образование. Комплекът е изграден в съответствие с всички европейски изисквания за качество на продукцията и безопасност на работата, съобразен е с действащите законови нормативни разпоредби и отговаря на най-строгите норми за екологично чисто производство.

Най-новите тенденции в развитието на ЗЕС ЕЛИА са свързани с изграждането на комплексни модулни подстанции, вятърни паркове и обекти "до ключ". Съгласно единствения в България Франчайзингов договор в електропроизводството, сключен между фирма Сименс и Елиа, в завода се произвеждат съоръжения на Сименс по система Сивакон.

„За тези 10 години в завода беше произведено основното енергийно и ел.оборудване , свързано с модернизацията на такива крупни производствени мощности и заводи в България, като Асарел Медет, Елаците-Мед, Лукойл Нефтохим, КЦМ Пловдив, Стомана Индъстри, Монтюпе, Актавис, Девня Цимент и други”, заявяват в заключение от Елиа.

     
Източник: ЗЕС ЕЛИА

Ключови думи: ЗЕС ЕЛИА   енергийни съоръжения   комплексни модулни подстанции   вятърни паркове  

Област: Събития  

ВиВ Изоматик
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...