Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ОБО БЕТТЕРМАНН изпълнява мащабен проект в Хам-Уентроп

19.12.2012   |   Реализации
 

ОБО БЕТТЕРМАНН изпълнява мащабен проект в една от най-модерните електроцентрали на въглища в света. В Хам-Уентроп RWE с блоковете D и E Power AG разширява свой съществуващ завод. Двата блока заместват 160-мегаватови блокове, които са въведени в експлоатация в началото на 60-те години. Общата мощност на двата нови блока с каменни въглища ще достигне десетократен капацитет – 1600 мегавата. При това инсталацията става значително по-ефективна от своя предшественик. При еднакво генериране на ток тя се нуждае от 20 процента по-малко въглища.

За да може инсталацията да функционира оптимално, през блоковете трябва да се прокарат безбройни кабели и проводници. Понастоящем ОБО монтира кабелоносещи системи в блок E, съседните инсталации и в сградите на разпределителните устройства за блоковете E и D. Запланувани са около 65000 метра системи кабелни стълби и 7000 метра вертикални кабелни трасета, които ОБО ще достави общо в Хам-Уентроп. И може да станат значително повече, тъй като търгът за оборудване на котелните инсталации все още е в ход.

Новата инсталация има общ инвестиционен обем два милиарда евро. Освен RWE Power участват и 23 общински партньори, които чрез коопериране разполагат със собствени производствени мощности. Новите блокове трябва да работят с каменни въглища и нефтен кокс, както и съществуващата електроцентрала. Нефтеният кокс е остатък от нефтената индустрия с високо съдържание на въглерод, чиято висока калоричност се използва в електроцентралите от десетилетия.

     
Източник: ОБО БЕТТЕРМАНН

Ключови думи: ОБО БЕТТЕРМАНН   електроцентрала   кабелоносещи системи   кабелни трасета  

Област: Реализации  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...