Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Socomec участва в проект на EK за "зелен" UPS пазар

24.03.2014   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Socomec е сред участниците в избран от Европейската комисия консорциум, който ще създаде задължителни насоки за измерване на влиянието на UPS устройствата върху околната среда, съобщиха за Electrical-Bulgaria.com от фирма DTS, представител на Socomec у нас.

Подходът към "зелен" UPS пазар е свързан с извеждането на общовалидна дефиниция за "зелен продукт", която да улесни потребителите и свободното движение на стоки, носещи такъв етикет, обясняват от ЕК.

Консорциумът, съставен от европейски производители на UPS системи (Schneider, Socomec, Eaton и др.), професионални търговски асоциации и екологични организации, ще си сътрудничи с други ангажирани в областта експерти за съставянето на документ с насоки за оценяване на екологичния отпечатък на технологиите и организациите в сегмента. Срокът, поставен от Европейската комисия за изпълнение на проекта, е три години, а насоките ще обхващат всички UPS продукти на европейския пазар.

“Три са осовните причини Комисията да стартира тази инициатива – обхватът на европейския пазар и множеството производители, разнообразието от разработвани UPS технологии – за B2B и B2C, жилищни, индустриални приложения и др., както и съществуването на европейска нормативна рамка в областта, разработена с пилотното участие на Socomec”, заяви Жан-Марк Хорнспергер, директор Технологично развитие в Socomec Group.

От 2011 г. групата се занимава с изготвяне на продуктови екологични профили, съдържащи всички необходими характеристики на UPS продуктите и информация за влиянието им върху околната среда от фаза проектиране до края на жизнения им цикъл - баланс, използвани субстанции, въглероден отпечатък, екологични сертификати и др. Socomec работи активно за интернационализацията на сдружението Ecopassport и задаването на екологични продуктови стандарти, като за целта си сътрудничи с Европейската асоциация на производителите на UPS системи (CEMEP).

     
Източник: DTS

Ключови думи: DTS   Socomec   непрекъсваеми токозахранващи устройства   UPS  

Област: Проекти  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...