Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Socomec разшири своята лаборатория за изпитване на електрически продукти

07.12.2015   |   Бизнес
 
Socomec откри своята нова разширена лаборатория за изпитване Tesla Power Lab. Тя е с площ 2000 кв. м и има ресурси за извършване на разнообразни тестове във връзка със сертифицирането на продукти, проектирани и произвеждани от компанията. В лабораторията се извършват електро-, машинни, климатични и функционални тестове.
 
Първата лаборатория на Socomec в Benfeld бе отворена през 1965 г. и към 1995 г. вече бе удвоила размерите си. През 2000 г. стендовете започнаха да работят с технологии за изпитване на късо съединение. През 2010 г. бяха монтирани три мощни тестови стенда за изпитване на издръжливост на продължително натоварване и на претоварване. Новото разширение на лабораторията, с площ 500 кв. м, е предназначено за тестове за нарастване на температурата до 12 000 А.
 
Инвестицията в новото разширение е в размер на 1,5 млн. евро. От 2011 г. в лабораторията са инвестирани 4 млн. евро.
 
Tesla Power Lab има издадени сертификати от международни институции като DEKRA и UL, за да изпълнява най-отговорни тестове за сертификация. Лабораторията има значителен опит в това отношение и предлага такива услуги на своите клиенти и международни партньори. Тя работи редовно и с други международни институции за сертификация: CSA, ASTA, Bureau Véritas. Предстои тестовата лаборатория да бъде сертифицирана и от Международния комитет IECEE.
 
"Репутацията, която Socomec си е изградила на пазара на електротехническите компоненти и оборудване още от основаването си през 1922 г. досега, се дължи главно на нейните вътрешни ресурси за изпитване, изградени, така че да гарантират качество и съвместимост с разнообразни международни сертификати", казват от компанията.
 
Създадена само за вътрешните тестове за сертификация на Socomec, понастоящем докладите от изпитанията в тази лаборатория са много важен инструмент за повишаване продажбите във Франция и по света. Tesla Power Lab предлага своя експертен опит и методите си за изпитване за ползване от клиенти и партньори, така че те да могат да стъпят на нови пазари.
     
Източник: DTS - Цифрови Преносни Системи

Ключови думи: DTS   ДТС   DTS – Цифрови Преносни Системи   Socomec  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...