Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

АББ откри нова производствена база в Раковски

АББ откри нов завод в Раковски за производство на продукти ниско и средно напрежение. Той е на площ от около 15 000 кв. м и се очаква да в него да работят около 600 души.

"Новият завод е част от инвестиция на стойност 23 млн. щатски долара, предназначена за разширяване на производствения капацитет с цел обслужване на нарастващото търсене в Европа и Азия, и ще произвежда продукти за управление ниско напрежение и енергийни продукти средно напрежение", обясниха от компанията.

Първата фабрика на АББ за продукти ниско напрежение край Пловдив бе открита през 2009 г. и днес в нея работят над 1000 души. Другите бази на компанията в страната са в Петрич – за производство на продукти ниско напрежение, Севлиево – за производство на продукти високо напрежение и трансформатори, и във Варна - сервизен център за турбокомпресори.

"Най-новата инвестиция на АББ е и резултат от положителния опит на компанията в България и вярата ни в потенциала от умения на хората. Едновременно с това ние се радваме, че внасяме най-новия технологичен опит и разкриваме нови работни места в страната", коментира Екехард Нойрайтер, регионален мениджър на АББ в България.

     
Източник: АББ

Ключови думи: АББ   продукти високо напрежение   продукти високо напрежение   турбокомпресори  

Област: Електроапаратура   ВЕИ   Енергетика   Инвестиции  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...