Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

АББ и HPE разработват системи за енергийна ефективност при суперкомпютрите

АББ и Hewlett Packard Enterprise (HPE) работят по съвместното разработване на технология, която значително намалява енергийната консумация на суперкомпютрите с висока производителност, като в същото време увеличава тяхната изчислителна способност и надеждност, съобщиха от АББ България.

"АББ и HPE прокарват пътя към устойчивите високоефективни центрове за данни, които могат да помогнат на човечеството в търсенето на отговори на екзистенциални проблеми като прогнозиране на пандемии, борба с климатичните промени и откриване на нови лекарства", казва ръководителят на продуктовите линии в АББ Петер Раадсен.

Съвместното сътруничество в разработването на суперкомпютри внедрява специално захранващо решение на постоянен ток на АББ в изчислителната машина Cray на HPE. Високото напрежение (DC 190 V), което тя използва, прави възможно намаляването на употребата на мед 14 пъти. "Друго предимство на постоянния ток с високо напрежение е голямото намаляване на загубите с до 95 процента", коментираха от АББ.

Сървърите на HPE предлагат вградени мощностни и термични монитори на критични компоненти. Изходните данни се агрегират и отчитат чрез HPE Integrated Lights Out (iLO), който позволява на потребителите да следят използването на оборудването чрез инструменти като например ABB Ability Data Center Automation.

Целта, по думите на главният директор за устойчивостта на HPE Кристофър Уелис, е да се постигне извършването на повече изчисления, но с по-малко ресурси и енергия.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ България   HPE   суперкомпютри   енергийна ефективност  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...