Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

AББ осигури задвижване на два електрически кораба

Технологии

Два нови електрически ферибота возят от този месец туристите на Ниагарския водопад, а задвижването им е осигурено от АББ. Фериботите не отделят вредни емисии и носят имената "Джеймс В. Глин" и "Никола Тесла" - кръстени са на председателя на Maid of the Mist, компанията, която ги експлоатира, и на пионера в развитието на електричеството. Това са първите изцяло електрически плавателни съдове, построени в САЩ, а захранването им се осигурява от комплект батерии с голям капацитет, доставени и интегрирани от АББ.
 
Освен захранването, АББ осигури и задвижващата система на двата кораба, както и станциите за зареждането им на брега.
 
"Джеймс В. Глин" и "Никола Тесла" използват по два комплекта батерии с общ капацитет 326 кВтч, като батериите са на двата борда - схема катамаран, което осигурява по-добра стабилност при плаване. Мощността на електромоторите е 400 кВт, като те се управляват от система за управление на мощността и енергията, създадена от АББ.
 
След като инсталира връзката за зареждане на батериите между кораба и брега, АББ също така снабди двата кораба с цялостна гама електрически, дигитални и свързани решения, включително разпределителни табла, задвижвания и интегрирана система за управление, в допълнение към системата за дистанционна диагностика за морско приложение на ABB Ability, за наблюдение и предварителна поддръжка.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   електрическо задвижване   електрически кораби   батерии  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...