Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Книгата "Оловни акумулатори: наука и технология" на акад. Дечко Павлов публикувана на китайски език - 10.08.2015

10.08.2015   |   Начало»Бизнес
 
Книгата на акад. Дечко Павлов "Оловни акумулатори: наука и технология" бе публикувана на китайски език от издателството за научна литература China Machine Press в Китай, съобщиха от БАН.
 
През 2011 г. монографията от 656 стр. бе публикувана на английски език от международното издателство на научна литература Elsevier. Досега книгата на акад. Дечко Павлов е разпространена в 46 страни.
 
"Оловни акумулатори: наука и технология" е цялостна теория, разработена от акад. Павлов и неговите сътрудници, за процесите при производството на оловно-кисели батерии. Сред застъпените теми са структурата на оловото и на оловния диоксид, положителната и отрицателна активни маси и механизмите на взаимодействие им с разтвора на сярната киселина по време на производството, съхранението и експлоатацията на батериите. 
 
Авторът подробно разглежда и аспекти като: постигане на оптимални параметри на всеки технологичен процес при производство на оловната батерия; методите на поддръжка и преодоляване на възникнали експлоатационни проблеми; особености на клапанно-регулираните оловни батерии със сепаратор от стъклена вата и др. Представени са и нови разработки относно разкриване механизма на действие на въглерода като добавка в отрицателната активна маса.
     
Източник: БАН

Ключови думи: БАН   акад. Дечко Павлов   оловни акумулатори   оловни батерии   батерийно производство  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...