Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Възползвайте се от възможностите на Industry 4.0 с WaGO

16.05.2016   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Направете производствените процеси приспособими, системите прозрачни, а процесите за създаване на стойност - непрекъснати с решенията Industry 4.0 от продуктовата гама на WaGO.
 
„Industry 4.0" е създаден за цялостна цифровизация и интеграция на веригата за създаване на стойност. На панаира в Хановер WaGO показа как компаниите производителки могат да спечелят от Industry 4.0. За тази цел специалистът по автоматизацията от Минден представя три практически ориентирани решения, които могат да бъдат вкарани в употреба още днес.
 
Замяна на модули на системите - без прекъсване на работа
В контекста на малките обеми на партидите, променливите обеми на продажбите и изместващите се на регионално ниво пазари предприятията трябва да разполагат с производствени процеси, които бързо да могат да бъдат адаптирани към светкавично менящите се изисквания на пазара. Решението на тази задача от WaGO се нарича Dima (Dezentrale Intelligenz für Modulare Anlagen - децентрализиран интелект за модулни системи).
 
С Dima е възможно това, което операторите на модулни системи желаят от години: присъединяване и разединяване на модули без никакви допълнителни усилия и разходи за програмиране в системата за управление. Благодарение на него след интегрирането им в системата модулите са готови за употреба и започване на производство за по-малко от три минути. За операторите на системи Dima съкращава съществено инженеринга на системите и освен това позволява бързо и лесно преустройство на системата в хода на по-нататъшната експлоатация.
 
Сърцето на решението Dima е т.нар. "блок от модулен тип (Module Type Package, MTP). Той представлява нова цифрова форма за описание на функциите за модулите на системата, съдържаща цялата необходима за интеграцията на модула в цялостната система информация.
 
Блокът от модулен тип (MTP) действа като виртуален носител на информацията на физическия модул на системата в информационната мрежа. Той представя функциите на системния модул и управлява същите в рамките на архитектурата на цялата система. По този начин Dima представлява благоприятстващ фактор и първият реален градивен елемент за решаване на изискванията, поставени от Industry 4.0.
 
На международния панаир в Хановер WaGO представи метода Dima с помощта на системен демонстратор.
 
Чрез своя системен демонстратор WaGO доказва, че използваните в Dima методи са не само работещи в практиката, но също така позволяват замяната на цели модули на системата за по-малко от три минути.
 
Непрекъснат процес на създаване на стойност отвъд границите на предприятието
За да могат производствените предприятия по оптимален начин да планират и управляват своя поток от материали и стоки, те се нуждаят от съответните данни и информация не само за своето производство и своите вериги за доставки, но също така и за тези на техните индустриални партньори. Това предполага непрекъснат процес на създаване на стойност - при това отвъд границите на собственото предприятие.
 
WaGO вече позволява такава непрекъсната електронна прозрачност. В допълнение към продуктовия конфигуратор, със Smart-Designer клиентите имат достъп от обичайната за тях среда до системите на WaGO чрез интернет браузър, могат да прегледат наличните планове от съставената от тях програма, да проектират онлайн и в 3D монтажни шини редови клеми, интерфейсни модули и компоненти за автоматизация, да предадат същите на WaGO и заедно с прототипа на продукта да получат всички релевантни данни за него и свързаните с него процеси за документацията, за архивиране или за планиране и контрол на производството.
 
Прозрачни данни за системите от шината до облака
За да могат производствените предприятия да произвеждат с ефективно използване на ресурсите си, ще им бъде необходима прозрачна информация за процесите, производителността и качеството на техните производства. Въпреки че в днешно време при промишлените производствени процеси вече се генерират огромни количества данни, те обикновено са разпределени в различни системи - при това често във формати, които са несъвместими помежду си. Целта на Industrie 4.0 е да ги приведе в универсална форма и да осъществи връзка между тях в мрежа.
 
Това е възможно благодарение използването на модулни технологии за автоматизация с отворена системна логика като входно-изходната система 750 на WaGO. Тя образува техническата основа за достъп до данните от нивото на шината до производствените изпълнителни системи („Manufacturing Execution System (MES)") или облака: над 500 функционални модула събират различни данни на нивото на шината, независимите от полевата шина контролери обработват тази информация на децентрализирано място и ги предават чрез защитена със SSL-криптиране връзка на по-високо ниво или в облака.
 
На панаира в Хановер WaGO демонстрира как всички свързани със системите данни могат да бъдат събирани и предавани чрез входно-изходната система 750 - достъпно и надеждно.
 

Универсално решение и колектор за данни - входно-изходната система WAGO 750: над 500 входно-изходни модула, 60 контролера и 40 конектора за полеви шини. Никоя друга система за автоматизация не е толкова гъвкава и не предлага толкова много варианти и възможности за персонализиране по индивидуален проект.
     
Източник: WaGO

Ключови думи: WaGO   Ваго   Industry 4.0   Dima   WaGO 750  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...