Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Новата система гарантира по-бързо, по-ефикасно и по-интелигентно производство - 21.05.2018

21.05.2018   |   Начало»Експертно
 

Александър Касчиев, търговски директор на Ритал България, в специално блиц интервю за предстоящия брой на сп. Енерджи ревю по случай наскоро приключилото издание на Хановерския панаир

Уважаеми г-н Касчиев, какво представлява концепцията за цифровия близнак. Разкажете нещо повече за това и за новата система стоящи шкафове на Rittal VX25.
Стремежът на Ритал е да оптимизира и автоматизира максимално целия производствен процес, дори на ниво работилница, в изпълнение на стратегията на Европейската комисия за Индустрия 4.0. Най-общо, идеята е същата като при останалите индустриални скокове: по-бързо, по-ефикасно, по-интелигентно производство, по-малко грешки и с по-малко човешки труд.

Изключително лесно детайлна 3D CAD информация за новата система може да бъде свалена от сайта на Ритал или EPLAN портала. Информацията е налична в 70 различни формата за всички известни CAD системи. Всички елементи на новата система стоящи шкафове на Rittal VX25 , които подлежат на допълнителна машинна обработка, са етикетирани с QR код. Това дава възможност на нашите клиенти да дигитализират целия процес, още от проектирането, през процесите на покупка, калкулация на разходите, производство и контрол.

От кога ще е достъпна за клиентите новата система и има ли разлика в цената?
Индустриалните шкафове вече са налични в нашия склад в София и в Германия. Т.е. срокът на доставка е от склад или до 14 дни. До края на годината на база на новата система ще представим модернизираната версия на нашата система Ri4Power за ГРТ НН, а през първата половина на 2019 година ще представим и нашите ИТ решения на база на VX25.

Що се касае до цената, то няма промяна спрямо старата ни система. Това означава, че шкаф VX25 с еднакви размери и комплектация както аналогичен TS шкаф запазва същата цена. Единствената разлика е, че при новите шкафове в комплекта не са включени халките за транспортиране. Те вече се предлагат само като аксесоар.

Предвиждате ли някакви събития, с които да представите новата система?
Разбира се. На 11 юни т. г. ще пристигне в България демонстрационен камион, специално оборудван с новата ни система. Това е нещо като изложбен щанд на колела. До 22 юни предвиждаме да направим обиколка из предприятията и градовете в страната и запознаем детайлно колегите в бранша със системата. Ще започнем в София, където ще направим специално събитие, с което да отбележим старта на VX25 в България.

     

Ключови думи: Rittal   Ритал   VX25   стоящ шкаф   цифров близнак   Industry 4.0  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...