Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Монбат придобива италианската инженерингова компания STC

29.07.2019   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Българският производител на батерии Монбат обяви придобиването на италианската  инженерингова компания STC (Science Technology & Consulting).

STC предлага услуги и технически решения в областта на химическата и електрохимическата промишленост, опазването на околната среда и хидрометалургията. Компанията разполага с висококачествен екип от инженери, изследователи и техници, специализирани в различни области като химия, автоматизация, механика и др.

Придобиването на компанията ще разшири портфолиото на Монбат от решения за рециклиране на употребявани батерии в Западна Европа и е част от груповата стратегия за вертикална интеграция и географска диверсификация. Присъединяването на STC ще ускори въвеждането на нови услуги като възстановяване на електролити, сепариране и рециклиране  на тежки и леки пластмаси, хидрометалургично преработване на оловна паста в оловен оксид, производство на оловен оксид с висока чистота, редукция на  оловен оксид с висока чистота при ниски температури, които намират приложение в производството на нови батерии.

STC е основана през 2001 г. като част от научен и технологичен парк от група млади инженери, под ръководството на проф. Ренато Гериеро, един от най-влиятелните експерти в областта на химията, физиката, иновативните материали и металургията на цветни метали, както и собственик на повече от 100 патента. STC се фокусира върху изследователската и развойната дейност, проектирането и изграждането на пилотни и промишлени машини и висококачествени цялостни решения.

В областта на рециклирането на употребявани оловно-киселинни батерии през последните години STC прилага висококачествени решения за раздробяване и разделяне, десулфатизация на оловна паста, кристализация, технологии за топене и рафиниране на олово.

     
Източник: Монбат

Ключови думи: Монбат   Monbat   STC   Science Technology & Consulting   рециклиране на батерии  

Област: Бизнес  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...