Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Какви работни заплати получават електроинженерите по света

10.08.2020   |   Бизнес
 

Професията на електроинженерите е свързана с проучване и организация на процеса по проектиране и изграждане на електрическите системи. Както при всички професии на различните трудови пазари по света средната работна заплата варира в огромни граници.

Анализ на компанията PayScale от т. г. показва, че средната месечна работна заплата на електроинженерите в Обединеното кралство е около 2600 паунда, в Австрия - около 3700 евро, в Германия - около 4000 евро, в Италия - около 3200 евро, във Франция - около 3400 евро, в Дания - около 37,900 датски крони, в Гърция - около 1190 евро, в Турция - около 2100 турски лири и в Румъния - около 2000 румънски леи.

Средната работна заплата за електроинженерите в България варира от 905 до 2331 лв/месец. Това сочат данни от Zaplatomer.bg, чиято методология е събиране и обработване на данни за нетни заплати от респонденти, които попълват данни за заплатите си за работа на пълен работен ден, което позволява сравнение на заплащането за близо 600 работни позиции. Автор на тази платформа е компанията Profesia, spol. s r.o. Според информацията, публикувана в платформата, страната ни заема 222 място в класирането по заплати за позицията електроинженер.

По данни на колегите от EC&M от юли т. г., средните работни заплати на електроинженерите в Съединените американски щати достигат до 66 долара/час - в щата Калифорния заплащането варира от 58 до 66 долара/час, във Вашингтон - около 60 долара/час, във Флорида - около 57 долара/час, като най-ниска е работната заплата в Хавай - 56,71 долара/час. Според статистика на Американското бюро за трудова статистика (BLS) средната работна заплата на електроинженерите е 48,68 долара/час. За съответното заплащане се изисква образователно-квалификационна степен "бакалавър".

     
Източник: TLL Media; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: TLL Media   BLS   PayScale   електроинженери  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...