Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

В Русе монтираха нови бързи зарядни станции за електробусите на градския транспорт

Новите електробуси в Русе вече ще ползват бързи зарядни станции. Те ще позволят зареждането на 1% от батерията на високотехнологичните превозни средства за 1 минута, съобщават от общинската администрация в Русе.

Потреблението на електроенергия на един електробус е около 0,8 kW/km, което при батерия с капацитет 172 kWh и правилен мениджмънт на графика на автобуса би могло да осигури двусменен режим на работа.

От Общински транспорт Русе обясняват, че това е потреблението без включено охлаждане или отопление на електробуса, а то е значителен консуматор, но надеждите са с бързите зарядни станции да се компенсира допълнителната консумация на климатиците.

Бързите зарядни станции са поставени на техните постоянни места на крайни спирки на тролейбусната мрежа в града. 

Общински транспорт Русе до момента е закупила 20 електробуса, 4 бързи и 20 бавни зарядни станции със средства по Оперативна програма "Околна среда". Последните бяха инсталирани в депото на дружеството като временно решение, но със завършването на новия трафопост през февруари 2023 г. те ще бъдат инсталирани за постоянно в новото депо.

     
Източник: Община Русе

Ключови думи: Община Русе   зарядни станции   електромобилност  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...