Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Монтират над 60 зарядни станции за новите електробуси на Варна

06.06.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Във Варна започнаха строително-монтажните работи за изграждане на зарядните станции в новите 60 електробуси за обществения транспорт в града, съобщиха от Областен информационен център – Варна.

Официален старт на дейностите бе даден в присъствието на кмета на Варна Иван Портних, директора на общинското дружество Градски транспорт Николай Антонов, ръководителя на проекта Младен Иванов, представители на фирмата изпълнител и на транспортния превозвач.

Новите електробуси и зарядните станции за тях са закупени по проект "Екологично чист транспорт за Варна", финансиран по Оперативна програма "Околна среда" 2014 – 2020 г.

В депото на Градски транспорт ще бъдат монтирани 60 станции за бавно зареждане, а на обръщачите на "Почивка" и "Вл. Варненчик" – 2 станции за бързо зареждане. Батериите на автобусите осигуряват пробег от около 300 км.

Проектът включва и доставка, монтаж и интегриране на системи, свързани с управлението, отчитането, позиционирането на новите превозни средства, преброяването и таксуването на пътниците. Във всяко превозно средство ще бъде внедрена система за пътна безопасност, която в реално време ще дава информация на шофьорите за потенциални рискове.

Реализирането на проекта ще допринесе за намаляване нивата на фини прахови частици и подобряване качеството на атмосферния въздух, посочват от община Варна.

Общата стойност на проекта възлиза на 84 850 958, 84 лв., като бенефициент по него е община Варна, а Градски транспорт е партньор. Реализацията му стартира на 9 ноември 2019 г. и трябва да приключи през ноември 2023 г.

     
Източник: ОИЦ – Варна, Община Варна; Снимка: ОИЦ – Варна

Ключови думи: електромобилност   зарядни станции   обществен транспорт  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...