Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Електротехническият факултет на ТУ – Варна отбелязва 60 години от създаването си

28.06.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На 29 юни 2023 г. Електротехническият факултет на Технически университет – Варна ще отбележи своята 60-та годишнина на официално събитие в зала "Пленарна" на община Варна.

Събитието ще се състои в рамките на 18-тата Международна конференция по електрически машини, задвижвания и електрически системи ELMA 2023, организирана със съдействието на Съюза по електроника, електротехника и съобщения (СЕЕС), IEEE - българска секция.

Електротехническият факултет е един от най-старите и основни факултети на ТУ – Варна. Той е утвърден център за подготовка и преквалификация на силнотокови електроинженери, а от 2015 г. и на социални работници. През годините в Електротехническия факултет са дипломирани над 9000 инженери и социални работници и успешно дисертации са защитили над 70 докторанти.

Електротехническият факултет включва 6 катедри, от които 2 общообразователни – "Математика и физика" и "Теоретична и измервателна електротехника", и 4 профилиращи – "Електротехника и електротехнологии", "Електроснабдяване и електрообзавеждане", "Електроенергетика" и "Социални и правни науки".

Във факултета се обучават студенти по 6 бакалавърски специалности – "Възобновяеми енергийни източници", "Електротехника и електротехнологии", "Електроснабдяване и електрообзавеждане", "Електроенергетика", "Електрообзавеждане на кораба" и "Социален мениджмънт". Акредитирани са 16 магистърски специалности и 7 докторски програми.

В Електротехническия факултет на ТУ – Варна се обучават студенти от 4 професионални направления: "Електротехника, електроника и автоматика", "Енергетика", "Транспорт, корабоплаване и авиация" и "Социални дейности".

     
Източник: ТУ – Варна

Ключови думи: Технически университет   електротехника   ВЕИ   електроенергетика   енергетика   транспорт  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...