Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

В Исперих изграждат демонстрационен модел на автономна соларна зарядна станция

16.08.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Сдружение "Електромобили за регионите – Исперих" изпълнява проект "Зелена енергия и енергийно ефективни решения в подкрепа на местната общност (Пилотен проект – Демонстрационен модел на автономна соларна зарядна станция)", съобщиха от Областен информационен център (ОИЦ) – Разград.

Проектът на обща стойност 14 980 лв. се финансира изцяло с безвъзмездни средства, осигурени по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г. чрез Мярка 21 "Исперих – отворени пространства, привлекателна жизнена среда, съхранено наследство, култура, природа" от стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИГ – Исперих.

В рамките на проекта ще бъде изработен действащ демонстрационен модел на автономна соларна зарядна станция с мощност от 1 kW за електрически инвалидни колички, скутери, велосипеди и др. Тя ще бъде достъпна за безплатно обществено ползване.

Планира се организирането на демонстрационни дни на зелената енергия с участие на доброволци, които ще дават указания на потребителите. Резултатите от проектните дейности ще бъдат представени на кръгла маса с участие на представители на различни поколения, включително хора с увреждания.

Предвидено е над 400 представители на местната общност да бъдат включени в проектните дейности и инициативи за повишаване на интереса и капацитета на жителите на Общината за опазване на околната среда и адаптиране към климатичните промени.

Очаква се изпълнението на проекта да спомогне и за подобряване качеството на живот и намаляване на социалната изолация на хората с физически затруднения при придвижване.

Реализацията на проекта следва да приключи най-късно до края на юни 2025 г.

     
Източник: ОИЦ – Разград; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: зарядни станции   електромобилност  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...