Electrical Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

По-зелено бъдеще с решенията за зареждане на електромобили на Legrand

Според прогнозите на Международната агенция по енергетика (IEA) продажбите на електрически автомобили в световен мащаб ще нараснат с още 35% през тази година в сравнение с миналата и ще достигнат 14 млн. броя – повече от 2,3 млн. електромобила вече са продадени през първото тримесечие на тази година. Този бърз растеж означава, че делът на електромобилите в общия пазар на автомобили се очаква да нарасне до 18% през 2023 г.

Все повече шофьори избират да заменят бензиновите или дизеловите си автомобили с хибридни или електрически превозни средства, като сред основните предимства са:

  • намаляване на въглеродните емисии;
  • ограничаване на зависимостта от енергийни ресурси и повишаване на енергийната сигурност;
  • по-добър контрол върху потреблението и следователно спестяване в дългосрочен план.

Макар да осъзнават дългосрочните ползи от избора на електромобил, потребителите продължават да имат известни колебания относно пробега на автомобила, времето за зареждане и най-вече липсата на достатъчно развита инфраструктура за зареждане в градовете и извън тях.
 
Legrand е глобален специалист в електрическата и цифрова инфраструктура, предлагащ продукти и решения с висока добавена стойност за търговски, жилищни и промишлени сгради. Използвайки богатия си технологичен опит, Legrand насочва усилията си към стимулиране на дигитализацията на сградите и оттам към намаляване на въглеродния отпечатък. Амбицията на компанията е активно да допринася за развитието на нисковъглеродно общество.

Амбициозни, но изпълними цели за устойчивост

Поставените от Legrand цели до 2030 г. са намаляване на въглеродните емисии с 50% спрямо 2019 г. (за собствени предприятия и производствени обекти) и намаляване с 15% на емисиите, произведени от закупени стоки и услуги, транспорт, дистрибуция и обработка на продуктите в края на жизнения им цикъл.
 
Legrand си поставя цел да постигне въглеродна неутралност по цялата верига до 2050 г. За да допринесе за по-устойчиво бъдеще за всички, Legrand се ангажира да постигне 80% дял от продажбите с екологично отговорни решения до 2030 г. Като част от своя ангажимент за енергийноефективно устойчиво развитие и предоставяне на модерна електрическа и цифрова сградна инфраструктура Legrand успешно развива портфолио от зарядни станции както за търговски, така и за жилищни сгради.

Зарядните станции на Legrand предлагат лесно, удобно и безопасно зареждане на всички видове електрически и plug-in хибридни превозни средства. Компанията има собствена серия GreenUp – идеални решения за самостоятелно зареждане предимно в жилищния сектор. А през 2021 г. Legrand придоби и водещия холандски производител Ecotap и вече предлага пълен набор от опции на пазара.

Решения за жилищния сектор

Зарядните станции за електромобили за жилищна употреба са удобни, лесни за използване и безопасни. Станциите на Legrand от сериите Green Up и Ecotap дават приоритет на интуитивния интерфейс, лекотата на зареждане и възможността за пълен контрол над сесиите. Зарядните системи се предлагат за монтаж на под или на стена, за зареждане на един или два автомобила едновременно, с възможности за идентификация на ползвателя и интелигентна свързаност за отдалечен контрол.

Зареждането се управлява чрез приложението, което позволява да определите колко и как да зареждате. А също и кога да се зарежда: възможно е да програмирате зареждането в часовете, когато цената на енергията е по-ниска или когато електрическата система е по-малко "натоварена" (например през нощта), като се избягват потенциални претоварвания на напрежението. А ако имате интелигентен дом, можете също така да контролирате и потреблението чрез приложението Home+Control.

Решенията Green Up предлагат различни нива на зареждане, за да посрещнат разнообразните нужди на потребителите. Зареждането от Ниво 1 осигурява стандартен домашен контакт, докато зареждането от Ниво 2 предлага по-бързо зареждане с помощта на електрически връзки с по-високо напрежение.

Решения за търговския сектор

Инфраструктурата за зареждане в търговски и обществени пространства обхваща решения, предназначени да предоставят достъпни и надеждни опции за зареждане за собствениците на електрически превозни средства, като същевременно подкрепят целите за устойчивост на бизнеса. С единен контролен панел за дистанционен мониторинг и управление на устройствата и възможности за интегриране на система за таксуване, тези устройства стават подходящи както за бизнес сгради, обслужващи нуждите на служители и работници, така и за обекти с обществено предназначение като молове, паркинги, бензиностанции и други, които желаят да добавят още една услуга за своите клиенти.

С Ecotap Legrand предлага на потребителите си пълна гама от AC (променливотокови) и DC (постояннотокови) plug&play свързани зарядни станции, както и цялостна платформа за управление, контрол, мониторинг и разплащане.

Зарядните станции Ecotap са вандалоустойчиви и предлагат максимално удобство при инсталиране и употреба. Вградените функционалности и свързаност (вграден GSM модул и SIM карта с международен роуминг) позволяват дистанционното им препрограмиране чрез облачна услуга за работа в различни режими (домашно зареждане, публична зарядна инфраструктура, офиси, хотели и др.), без да е необходимо да се правят каквито и да било хардуерни промени по тях.

В заключение може да се каже, че развитието на инфраструктурата за електрически превозни средства, както и многобройните икономии и ползи, свързани с тях, водят до все по-широкото им разпространение. Правителствата и частните организации инвестират в зарядни станции за електромобили, подмяна на батерии и интегриране на интелигентни мрежи, за да улеснят прехода към по-чиста и устойчива транспортна система.

 

 

 

Легранд България ЕООД
София 1766, ж.к. Младост 4
Бизнес Парк София, сгр.7а, партер
тел:02 489 9297
e-mail: bureau.sofia@legrandelectric.com
https://legrand.bg/

     
Източник: Legrand

Ключови думи: Legrand   Green Up   Ecotap   зарядни станции   зарядна инфраструктура   електромобили  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...