Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

"Електроиндустрия 2024" с акцент върху дигиталната трансформация, зеления преход и електромобилността

25.03.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Дигиталната трансформация, зеленият преход и електромобилността ще бъдат водещите теми на предстоящия бизнес форум "Електроиндустрия 2024". Събитието ще събере на 11 април в София представители на бранша от цял България. На него ще бъдат представени и успешни примери от чуждестранни компании от електроиндустрията при решаването на технологични задачи.
 
Организатор на форума е Българската асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ) в партньорство с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).
 
В интервю за сп. Енерджи ревю председателят на Управителния съвет на БАСЕЛ д-р инж. Димитър Белелиев разказа повече за тематичните акценти на събитието. "Дигиталната трансформация е изключително актуална тема не само за електроиндустрията, а за всички преработващи индустрии. Тя обхваща всички сфери на нашия живот и е от решаващо значение за бъдещия успех на българския бизнес", отбеляза д-р инж. Белелиев и допълни, че със своите продукти и системни решения българската електроиндустрия създава връзката между хардуера и софтуера, респективно между аналоговия и цифровия свят, като по този начин създава основата за нови цифрови бизнес модели.

Ролята на електроиндустрията за постигане на устойчивост

Зеленият преход е друга важна тема, която ще бъде в центъра на вниманието на "Електроиндустрия 2024". Европейската зелена сделка цели да осигури по-добър, по-устойчив и по-здравословен живот за хората. Постигането на тази цел изисква прилагането на множество мерки в сферата на климатичната неутралност, декарбонизацията на енергийните системи, намаляването на климатичния отпечатък, редуцирането на емисиите от транспорта, ограничаването на замърсяването, дигитализацията и др. Тук електроиндустрията има изключително важна роля както при реализирането на всички мерки, така и при решаването на тези проблеми, посочи д-р инж. Белелиев.
 
"Една от мерките за намаляване на емисиите на парникови газове в транспорта е изграждането на зарядни станции за електрически автомобили, в което дейно участие ще вземат компаниите от електроиндустрията. До 5 години в България трябва да бъдат изградени 10 000 зарядни станции", допълва председателят на УС на БАСЕЛ.
 
Цялото интервю с д-р инж. Димитър Белелиев в брой 1/2024 на сп. Енерджи ревю четете тук.

     
Източник: TLL Media; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БАСЕЛ   Електроиндустрия   дигитализация   зелен преход   електромобилност  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...