Electrical Bulgaria  
Вайд Бул
Вайд Бул

Yazaki ще произвежда кабели в завода на Миролио

02.04.2012   |   Бизнес
 

Българският представител на компанията за автомобилни компоненти Язаки, е подписал споразумение за придобиването на производствената база на Миролио в Сливен, съобщава Colliers International, консултант по сделката. 

В завода, който заема площ от 13 хил кв. м, ще се произвеждат кабелни комплекти за автомобили Форд Транзит. Споразумението на Язаки България и Форд е за срок поне до 2018-2020 г., като в завода ще се произвеждат около 4 хил. кабелни комплекта месечно. Японската корпорация Язаки изгради първият си завод за кабели през 2007 г. в съседния град Ямбол, като вероятно част от служителите, пътуващи досега от Сливен, ща бъдат преместени в новия завод.

Концернът Язаки е един от най-големите производители на кабелно оборудване за автомобили в света. Част от продуктите на компанията са кабелни инсталации, климатици, компоненти и оборудване за автомобили. Досега инвестициите на компанията у нас възлизат на повече от 60 млн. лева. Според представители на Язаки изборът върху Сливен и региона се основава на добре подготвените кадри, удобните транспортни връзки, както и близостта до фабриките на компанията в Турция.

     
Източник: Ямбол сега; снимка: Yazaki

Ключови думи: Язаки   кабелни комплекти   кабелни инсталации   оборудване за автомобили  

Област: Бизнес  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
ОБО Беттерманн

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбяви за работаРеализации
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...