Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

С доставка на кабели за 7 млн. лева започна изпълнението на първия проект по фонд Козлодуй в Мини Марица-изток

17.04.2012   |   Реализации
 

Шлангови кабели 20 kV на обща стойност 7 млн. лева са доставени за рехабилитация на главните трансформаторни подстанции и изграждане на нови мобилни такива заедно с прилежащите разпределителни устройства и свързващото оборудване за повишаване на електрозахранването от 6 kV до 20 kV за рудници Трояново-север и Трояново-3 на Мини Марица-изток. Договор за изпълнението е сключен между въгледобивното дружество и Siemens България през октомври 2011 г. Стойността му надвишава 12,5 млн. евро, като от тях почти 9 млн. евро са безвъзмездно отпуснати по фонд Козлодуй. Останалите над 3,7 млн. евро са съфинансиране от страна на въгледобивното дружество.
 
В рамките на споразумението за безвъзмездна помощ, сключено през 2009 г. с Международния фонд, са договорени три проекта, като този е най-мащабният от тях.

Кабелите ще бъдат използвани за рехабилитация и модеризация на оборудването в два от рудниците на Мини Марица-изток. Паралелно е направена и доставка на токоприемни устройства 20 kV за багери от типа SRs 2000 и акумулаторни батерии за багери от типа SRs 2000. В ход е и рехабилитацията на подстанция Гипсово и строително-монтажни дейности в подстанция №10.

В края на месец април т. г. започва работа по преоборудването на багер SRs 2000 №341 в рудник Трояново-3 за захранване с 20 kV.

Основната цел е намаляване на разходите за ел. енергия и подобряване на използваната технология на работа в Мини Марица-изток.
 
Намаляването на загубите по преноса на електроенергия ще доведе до осигуряване на качествено ел. захранване на тежкото минно оборудване.

     
Източник: Мини Марица-изток

Ключови думи: шлангови кабели   енергетика   електроапаратура   разпределителни устройства  

Област: Реализации  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Реализации

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...