Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Парадайс Електрик Консулт консултира перуански фирми при изграждането на заземителни уредби в електропроводни линии

30.05.2012   |   Бизнес
 

Фирма Парадайс Електрик Консулт консултира перуански фирми при изграждането на заземителни уредби в електропроводни линии, съобщи за Electrical-Bulgaria.com инж. Ернесто Стефанов, управител на компанията. "Според световните статистически данни, натрупани за период от 20 години,  прекъсванията в електропроводните линии (ВН) по целия свят се дължат основно на пряко и непряко попадение на мълния.

Един от най-важните фактори, които влият върху скоростта, с която се разпределя тока на мълния, след като попадне върху електропроводна линия, е заземяването на всеки от стълбовете. То трябва да бъде ефективно изградено, за да гарантира бързото разпределяне на тока на мълниите по терена така, че да не се стигне до възникване на опасно напрежение (допирно и крачно напрежение) и обратни разряди върху изолаторите", поясни инж. Стефанов.

"Перу е страна с изключително специфичен релеф, затова и планините й имат високо съдържание на скали в състава си. Ето защо изграждането на системи за заземяване върху тези терени е много скъпо и трудно начинание. Нашата компания консултира водещи фирми в Перу по отношение на проектирането и изграждането на системи за заземяване на електропроводни линии.

При изграждането на тези системи за заземяване се използват нови заземителни  конфигурации, чиято цел е да се достигнат ниски стойности на съпротивление и на началния импеданс на заземяването при импулса на мълнията, което гаранатира бързото и ефективно  разпределение на тока на мълнията по терена. Тези конфигурации в комбинация с използването на изкуствени почви или смес от изкуствена почва и бетон водят до подобряване естествените свойстава на местата, където се полагат заземителните проводници.

Тези методи за изграждане на заземителни уредби за електропроводни линии е добре да се познават и прилагат и в България, тъй като съставът на почвите в много области и планински райони у нас се характеризира с високо съдървание на скала и пясък, което затруднява изграждането на заземяването.

Парадайс Електрик Консулт се стреми  да подобри техническото ниво при изграждането на проекти с водещо значение в Перу, споделяйки своите знания и опит в областта на мълниезащитата", допълни инж. Стефанов.

     
Източник: Парадайс Електрик Консулт

Ключови думи: Парадайс Електрик Консулт   Перу   мълниезащита   заземителни уредби  

Област: Бизнес  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...