Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ABB инсталира HVDC мрежа между Ирландия и Обединеното кралство

ABB приключи инсталацията на подземната и подводна постояннотокова мрежа високо напрежение между Ирландия и Обединеното кралство, наречена East West Interconnector, съобщиха за Electrical-Bulgaria.com от компанията.

"Приблизителната дължина на трасето е 260 км. Подземната и подводна мрежа има капацитет за пренос на 500 мегавата - достатъчно енергия за захранване на 300 000 жилища. Кабелите са изолирани с екструдиран полимер, който осигурява здравина и гъвкавост в суровите условия на Ирландско море. HVDC връзката има възможност за т.нар. black start, подпомагащ бързото възстановяване на енергийния поток в случай на прекъсване, без помощта на външни енергийни източници", заявиха от АВВ.

"Междусистемната мрежа установява важна връзка между ирландските и британски електроразпределителни мрежи, което позволява пренасянето на трансгранични електрически потоци и насърчаването на надеждността и сигурността на доставките на електроенергия.

Новата връзка улеснява търговията на електроенергия между двете страни и свързва Ирландия с европейската мрежа. В момента Ирландия разширява капацитета си за вятърна енергия, което означава че тя може да изнася излишния ток в Обединеното кралство, и съответно да внася ток, когато е необходимо", допълниха от компанията.

East West Interconnector е първата енергийна връзка между Ирландия и Обединеното кралство. Възложител на проекта бе ирландският оператор на преносната мрежа EirGrid.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   HVDC   мрежа   Ирландия   Обединеното кралство   EirGrid  

Област: Реализации  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...