Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ABB ще модернизира HVDC конверторна станция в САЩ

23.01.2017   |   Бизнес
 

ABB спечели поръчка за модернизация на съществуващата конверторна станция на постоянен ток високо напрежение (HVDC) Sylmar в щата Калифорния, съобщават от компанията. Поръчката е от американското електроразпределително дружество Los Angeles Department of Water and Power (LADWP) и е на стойност над 100 млн. щатски долара.

Sylmar е южната конверторна станция на 1360-километровата HVDC връзка Pacific Intertie, която се свързва с конверторната станция Celilo в близост до река Колумбия, Орегон. Връзката осигурява електрическа енергия от на около три милиона домакинства в района на Лос Анджелис.

"Pacific Intertie е първата главна HVDC връзка, монтирана в САЩ, и с голяма радост се завръщаме към този новаторски проект. Надграждането на Sylmar ще помогне за подсигуряването на енергийните доставки, същевременно предоставяйки още по-голяма ефективност и надеждност с изключително ниво на контрол", коментира Клаудио Фачин, президент на дивизия "Енергийни мрежи" на ABB.

"Дигитализацията ще бъде ключов елемент от надграждането на Sylmar, при което ще бъде инсталирана най-новата версия на най-усъвършенстваната дигитална система за управление и защита MACH на ABB. Други ключови компоненти ще са AC и DC филтри, шунтиращи реактори, както и измервателно и спомагателно оборудване", допълват от ABB.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   конверторна станция   пренос на електроенергия   HVDC  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесПродуктови офертиВидео на седмицатаСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...