Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Стартира строителството на електропровод 400 kV между Марица Изток и Бургас - 27.05.2019

27.05.2019   |   Начало»Събитията
 

Електроенергийният системен оператор (ЕСО) даде начало на процеса по изграждане на вътрешен електропровод 400 kV между Марица Изток и Бургас. На официалната церемония присъстваха представители на Изпълнителната агенция "Иновации и мрежи" към Европейската комисия, народни представители от региона, членове на Комисията за енергийно и водно регулиране, ръководството на ЕСО, областният управител на Ямбол Димитър Иванов и представители на местната власт.

Проектът за изграждане на електропровода с дължина 150 километра е един от петте от общ европейски интерес, които ЕСО осъществява в рамките на Регламент 347/2013 за развитие на трансевропейската енергийна инфраструктура. Въздушната линия е част от Група проекти "България-Гърция", които са от общ интерес, съгласно Регламент 347/2013. Проектът е от ключово значение за реализацията на приоритетния електроенергиен коридор "Север-Юг" и за изграждане на трансевропейската енергийна инфраструктура. Електропроводът е от общосистемно значение за Република България и повишава сигурността на работа на преносната система.

Изграждането на електропровода се финансира от европейския "Механизъм за свързване на Европа" в размер на 60 млн. Лв. Трасето на новата линия преминава през територията на осем общини – Гълъбово, Тополовград, Тунджа, Елхово, Стралджа, Карнобат, Камено и Бургас.

     
Източник: ЕСО

Ключови думи: ЕСО   електропровод  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...