Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Интелигентни зарядни решения за електромобили ще бъдат показани на Power2Drive Europe 2021

22.03.2021   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Международното изложение за зарядна инфраструктура за електромобили Power2Drive Europe 2021 ще се проведе от 21 до 23 юли в Мюнхен.

В изложението ще вземат участие водещи производители на зарядна инфраструктура. Ще бъдат показани интелигентни зарядни решения за частни и публични места, електрически автомобили и решения за служебни автопаркове под мотото "Да заредим бъдещето на мобилността" ("Charging the future of mobility").

По данни на European Alternative Fuels Observatory (EAFO) публичната зарядна инфраструктура в Европа нараства с бързи темпове – 35% през 2020 г. в сравнение с предходната година. Сред петте страни с най-добре развита мрежа води Нидерландия с над 66 600 публични зарядни станции. Франция изпреварва Германия със своите над 46 000 станции, следвана от Обединеното кралство. Популярността на частните станции също расте и средствата, отделяни за инсталирането им в Германия, са се увеличили за втори път за много кратко време.

Франция бележи най-голямо увеличение в броя на зарядните станции през 2020 г. с годишно увеличение от 55%, сочат данните на EAFO. Очаква се тенденцията да се запази с оглед на стимулите за насърчаване на електромобилността, предвидени във френския пакет от икономически мерки за преодоляване на кризата, предизвикана от коронавируса. Френското правителство планира да отпусне 2 млрд. евро до края на 2022 г. за стимулиране на закупуването на електрически автомобили и за развитие на зарядната инфраструктура.

Що се отнася до публичните станции за бързо зареждане, Германия с нейните 7456 станции остава номер едно в Европа, показват данните на EAFO. Общо страната е разполагала с 44 700 публични зарядни станции в края на 2020 г. Според проучване на Националния център за зарядна инфраструктура, поръчано от Федералното министерство на транспорта и дигиталната инфраструктура, Германия трябва да инсталира между 440 000 и 843 000 станции до 2030 г. Бройката зависи от броя на наличните частни зарядни станции, от натоварването на публичната мрежа, от поведението на шофьорите и използването на хъбове със станции за бързо зареждане, се посочва в доклада.

     
Източник: Solar Promotion

Ключови думи: Power2Drive Europe   зарядна инфраструктура   електромобилност   Solar Promotion  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...