Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Пилотен проект в Обединеното кралство проверява дали уличните табла могат да се превърнат в зарядни станции

02.02.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Британският стартъп Etc., част от BT Group, стартира пилотен проект, целящ да установи дали съществуващите улични табла за съхранение на телекомуникационни кабели и друго оборудване могат да се използват и като зарядни точки за електромобили. В рамките на проекта ще се търси отговор на въпроса дали близо 60 000 табла могат да се надградят за използване като зарядни станции, което би помогнало на британското правителство да постигне целите си за устойчивост и декрабонизация на транспортната система на страната.
 
Първото табло, надградено за използване и като зарядна станция, се намира в Ийст Лотиан в Шотландия, като предстои преоборудването на улични табла и в други части на Обединеното кралство през следващите месеци.
 
Британското правителство има амбицията да увеличи броя на зарядните точки от сегашните 53 000 на 300 000 до 2030 г., но недостигът на зарядни станции за мнозина вече се превръща в сериозна бариера пред закупуването на електромобил. Според скорошно проучване на BT Group 60% от хората смятат, че зарядната инфраструктура в Обединеното кралство е недостатъчна, а 78% от шофьорите на бензинови и дизелови автомобили казват, че невъзможността за удобно зареждане на електромобилите е пречка пред закупуването им.

Недостатъчната зарядна инфраструктура е глобален проблем

Зарядното решение на Etc. работи чрез добавянето в таблата на устройство, което позволява възобновяема енергия да бъде споделяна със зарядна точка и съществуващото телекомуникационно оборудване, без необходимост от създаване на нова захранваща връзка. Зареждането на електромобили може да се извършва през работещите и вече остарелите табла за телекомуникационно оборудване в зависимост от пространството и захранването, необходимо за устройството. Когато таблото вече не е необходимо за телекомуникационни услуги, телекомуникационното оборудване ще бъде рециклирано и ще може да се добавят допълнителни точки за зареждане на електромобили. Това позволява повторната употреба на съществуващата инфраструктура, като в същото време се увеличава броят на местата за зареждане.
 
Пилотният проект се провежда в Обединеното кралство, но осигуряването на достатъчна зарядна инфраструктура за електромобили е глобално предизвикателство. В САЩ например има само 160 000 публични зарядни станции, които трябва да обслужват над 2,4 млн. електромобила, отбелязват от BT Group.

     
Източник: BT Group; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: BT Group   Etc.   зарядна инфраструктура   зарядни станции  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Бизнес форум ЕЛЕКТРОИНДУСТРИЯ 2024
Light+Building 2024
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...